De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project stenen Juf, wat voor steen is dit? hoe maak je stenen? Waar vind je van die mooie stenen?...... De kleuters brachten maar stenen mee naar de klas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project stenen Juf, wat voor steen is dit? hoe maak je stenen? Waar vind je van die mooie stenen?...... De kleuters brachten maar stenen mee naar de klas."— Transcript van de presentatie:

1 Project stenen Juf, wat voor steen is dit? hoe maak je stenen? Waar vind je van die mooie stenen?...... De kleuters brachten maar stenen mee naar de klas en wilden nog heel graag project stenen doen op het einde van dit schooljaar. Ondanks de zeer geringe tijd, leeft het project enorm!! Zalig om de kleuters elke dag zo gericht bezig te zien met dit materiaal! Dit project verdient een projectboekje. Het werd een opsomming van wat we geleerd hebben en van wat we zoal deden in de klas!!

2 Het boekje van ‘Bravo klein wit visje’ en het boekje van ‘Max en de toverstenen’ werd verteld, nog eens verteld,….naver teld, nagespeeld,…..

3 Met allerlei stenen verschillende soorten tekeningen naleggen of zelf bedenken.

4 Bouwen met stenen; het rotseiland van Max de muis, of torentjes zoals Klein wit visje!

5 Met stenen buiten spelen; een autoweg ermee bouwen, of een huis,… Met stenen een spel maken voor buiten!

6 In de zandbak metsen. In de experimenteerbakken spelen met steentjes, graafmachines, potjes, buisjes en lepeltjes en edelstenen zoeken in het zand. Ook stenen wassen is een groot succes!

7 Zelf een steen maken met klei! Een glittersteen maken zoals op het rotseneiland van Max de muis…….

8 Stenen bestuderen in de ontdekhoek.

9 Stenen afdrukken met spons

10 Allerlei activiteiten in de werkhoek, op de lichtbak en zandschrijftafel. We trokken naar het baksteenfabriek Vandersanden en konden zien hoe bakstenen werden gemaakt!

11 We maakten onze eigen stenenpuzzels met de verzameldoos van Maxim.

12 We kregen bezoek van bompa Vik en Jos; zij hadden veel mooie stenen bij van over de hele wereld!

13 Klein wit visje ging met 5 stenen een toren bouwen Al haar vriendjes hielpen sjouwen! Inkvis bracht een amethist Die is paars, zoals je wist Schildpad had een bergkristal Dat was de grootste steen van al Zeepaard had iets op zijn staart Een rozekwarts die leek op een taart Mama vis bracht de diamant Die glitterde langs elke kant Steen nummer 5 die is voor jou Welke steen kies jij nou? 5*** ? ** BRAVO KLEIN WIT VISJE!


Download ppt "Project stenen Juf, wat voor steen is dit? hoe maak je stenen? Waar vind je van die mooie stenen?...... De kleuters brachten maar stenen mee naar de klas."

Verwante presentaties


Ads door Google