De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Healthwise/UMCG voorjaarssymposium

Verwante presentaties


Presentatie over: "Healthwise/UMCG voorjaarssymposium"— Transcript van de presentatie:

1 Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Menzis SamenGezond Healthwise/UMCG voorjaarssymposium Groningen, 20 mei 2016

2 Menzis

3

4 Leefkracht: De positieve energie van gezond leven.
Inzicht: ‘Gezond leven is goed voor me. Het zorgt ervoor dat ik lekkerder in m’n vel zit, zowel lichamelijk als geestelijk. Belofte: Gezond leven helpt me om krachtiger, vitaler en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Leefkracht noemen ze dat bij Menzis. De initiatieven van Menzis zijn gemakkelijk op te pakken en maken een gezonder leven zo leuk en toegankelijk dat ik er graag aan mee wil doen!

5 Leefkracht: The Big Five
Klanten en medewerkers komen tot de volgende vijf domeinen Leefkracht is voor mij…. het vermogen hebben om m’n leven vorm te geven zoals ik dat wil en ervoor te zorgen dat ik me goed voel. Ik voel me daardoor … energieker, vitaler, gezonder, beter in vorm,gelukkiger, tevredener, zelfverzekerder, ook in tijden van ziekte of beperking.

6 Menzis SamenGezond

7 SamenGezond van start in 2012
Klantinzicht Ik betaal elk jaar premie, maar ik maak weinig gebruik van zorg. Ik ben dan wel goed verzekerd, maar ik krijg verder weinig terug van Menzis. Dus waarvoor betaal ik eigenlijk? Ik zou willen dat verzekerd zijn bij Menzis mij iets oplevert. Propositie SamenGezond Bij Menzis betaalt u niet alleen, maar bouwt u op een leuke manier waarde op voor uzelf en uw omgeving. Of u nou ziek bent of gezond. Met SamenGezond spaart u punten in Mijn Menzis op basis van gezond en sociaal gedrag. Uw punten kunt u besteden in een webshop. U vindt daar van alles waarmee u het welzijn van uzelf en anderen kunt bevorderen.

8 Facts & Figures SamenGezond
Cijfers per 1 januari 2016 ‘Awesome! Helemaal gratis naar de bios omdat ik veel hardloop en gezond bezig ben, echt een voorbeeld actie voor andere zorgverzekeraars! “waar een menzis, is een weg.’ Aantal deelnemers Waarvan actief Webshopbestellingen (t.o.v in 2014) Leefkrachtversterking o.a app-koppelingen (RunKeeper, Strava, Virtuagym)

9 SamenGezond status 2016: vooral voordeelprogramma We belonen bestaand gedrag
Beloning voor gezond en gewenst gedrag, gericht op bewegen, voeding en ontspanning. Punten inwisselen voor gezondheid bevorderende artikelen en korting op de premie Blogs over gezondheid gerelateerde onderwerpen om te ondersteunen bij hun gezondheid

10 Uitdagingen SamenGezond: gedragsbeïnvloeding
Balanceren op de dunne lijn van publieke opinie

11 Uitdagingen SamenGezond: gedragsbeïnvloeding
Balanceren op de dunne lijn van publieke opinie Grote vragen: Wat is de logische en aanvaardbare rol van een zorgverzekeraar Wat is duurzaam effectief Hoe financieren we preventie


Download ppt "Healthwise/UMCG voorjaarssymposium"

Verwante presentaties


Ads door Google