De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sluizen Inhoud: Sluizen in Wildervank Bovenste middelste benedenste verlaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sluizen Inhoud: Sluizen in Wildervank Bovenste middelste benedenste verlaat."— Transcript van de presentatie:

1 sluizen Inhoud: Sluizen in Wildervank Bovenste middelste benedenste verlaat

2 Stroming in een sluis is meestal stroming. Die stroming is de ene keer harder dan de Andere keer.

3 Water in een sluis In een sluis is het water aan de ene kant,hoger als aan de andere kant Als een de sluis deur open gaat en een boot van de hoge kant komt valt die gewoon in het water.

4 Plaatje Zoals je ziet is het water aan de ene kant hoger als aan de andere kant

5 Zwemmen in een sluis Je mag niet zwemmen in een sluis. In een sluis is stroming. Als je daar in komt kan je naar beneden getrokken worden. Je komt dan heel moeilijk weer omhoog te komen.

6 De hoogte De hoogte van een sluis. De hoogte van een sluis is 5 meter van boven tot de bodem Als er water in een sluis zit, is hij geen 5 meter maar 2,50 meter diep.

7 sluisdeuren Het kanaal is net zo hoog als de sluis. Er kunnen 8 grote boten in een sluis. Als er boten aan komen komt er een man van de Wedeka. Die maken ook bruggen open. Bij een sluisstaat een kastje. In die kast zitten knopjes en met die knopjes kan je de sluis open doen

8 Wat gebeurt er in een sluis? In een sluis draait het water rond. Dat noemen we een draaikolk. Als je in die draaikolk komt dan word je naar benden gezogen en dan kom je moeilijk weer boven.


Download ppt "Sluizen Inhoud: Sluizen in Wildervank Bovenste middelste benedenste verlaat."

Verwante presentaties


Ads door Google