De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling."— Transcript van de presentatie:

1 Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling

2 Wat is gelijkwaardige- betere samenwerking Ouderbetrokkenheid 3.0
Het krijgen van een gelijkwaardige- en betere samenwerking tussen ouders en school vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

3 Waarom Ouderbetrokkenheid 3.0
Ontwikkeling kind, de leerling, staat centraal Ouders en school zitten op 1-lijn Betere leerprestaties Positief effect op schooluitval

4 Voor ouders Ouderbetrokkenheid 3.0
U als ouder bent een onmisbare schakel in de relatie tussen school en uw kind. We hebben elkaar gedurende de hele basisschooltijd nodig. Dat kan op de volgende manieren: U praat met uw kind over school  U wisselt met school belangrijke informatie uit  U helpt uw kind met huiswerk Ouderbetrokkenheid 3.0 betekent voor ouders in essentie niets anders dan dat je meeleeft met het wel en wee van je kind. Dat je je kind aanmoedigt en dat je zowel hoge als redelijke verwachtingen hebt van de prestaties van je kind.

5 Voor leerkrachten Ouderbetrokkenheid 3.0
De leerkrachten werken met u als ouder samen, acht jaar lang en elk jaar opnieuw, zodat de betrokkenheid tot succes leidt. Wat kunt u verwachten: Ouderbetrokkenheid 3.0 betekent voor leerkrachten in essentie niets anders dan ouders informeren en het samen zoeken naar nieuwe informatie met voor beide partijen een helder doel: De ontwikkeling van de leerling/kind. De leerkracht legt en onderhoudt met u als ouder contact De leerkracht zorgt voor interactie, dialoog en uitwisseling van informatie met u als ouder.

6 Wat gaan we doen? Ouderbetrokkenheid 3.0
Start met Klasbord: interactieve communicatie tussen school en thuis. Leuk, gemakkelijk & veilig. Een kennismakingsgesprek aan het begin van ieder schooljaar: met ouders, leerling en leraar. Start van een nieuw schooljaar: leerkracht, ouders en kinderen leren elkaar aan het begin van een nieuw schooljaar (opnieuw) kennen.

7 Start met ’Klasbord’ Ouderbetrokkenheid 3.0
Start met Klasbord: interactieve communicatie tussen school en thuis. Leuk, gemakkelijk & veilig; wat de boodschap ook is, met de Klasbord-app deelt de leerkracht samen met de klas direct en vliegensvlug.

8 Een kennismakingsgesprek
Ouderbetrokkenheid 3.0 Een kennismakingsgesprek aan het begin van ieder schooljaar: met ouders, leerling en leerkracht.

9 Start nieuw schooljaar
Ouderbetrokkenheid 3.0 Start van een nieuw schooljaar: in iedere groep leren leerkracht, ouders en kinderen elkaar aan het begin van een nieuw schooljaar (opnieuw) kennen.

10 naar nieuwe informatie
Wat willen we bereiken? Ouderbetrokkenheid 3.0 School en ouders delen en zoeken samen naar nieuwe informatie met voor beide een helder doel: de ontwikkeling van de leerling/kind.

11 Ruimte om te ontwikkelen
Ouderbetrokkenheid 3.0 kind Ruimte om te ontwikkelen ouders school

12 Meer informatie? Ouderbetrokkenheid 3.0 Stel je vraag aan:
Werkgroep Ouderbetrokkenheid 3.0 Telefoon: Achtergrondmuziek: instrumentale versie schoollied de lage weide


Download ppt "Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling."

Verwante presentaties


Ads door Google