De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!

Verwante presentaties


Presentatie over: "20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!"— Transcript van de presentatie:

1 20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!

2 Feiten over vluchtelingen Begin 2016, is het aantal Syrische vluchtelingen dat hulp nodig heeft groter dan het inwonertal in Nederland (USAID) Duitsland heeft de meeste asielaanvragen (BBC) Hongarije vangt proportioneel de meeste mensen op (1.800 vluchtelingen per 100.000 inwoners) 3,770 Mensen verdronken tijdens hun vluchtroute over zee in 2015.

3 ADRA helpt vluchtelingen ADRA Nederland diverse projecten in de Balkan: - Een Asiel Infocentrum in Servië 6.000 vluchtelingen bereikt - Humanitaire hulp aan Macedonië - Hulp aan Slovenië en Griekenland (10.000 mensen)

4 SSlovenië/Griekenland - Hulp aan Griekse vluchtelingenkampen: - 10.000 voedselpakketten in Brežice en Lendava (Slovenië) en Molyvos (Lesbos). - 400 hygiënepakketten (toiletspullen) - transport van Molyvos naar Mytilene op Lesbos en sanitair in het vluchtelingenkamp Molyvos.

5 Noodhulp aan Macedonië - 10.000 Voedselpakketten - Sanitair voor 600 mensen - Winterkleding - Oplaadpunten - Mobiele telefoons

6 ADRA helpt wereldwijd

7 Terugkerende vluchtelingen uit Burundi krijgen een huis

8 Syrische kinderen krijgen onderwijs in Libanees vluchtelingenkamp

9 In Europa zijn de grenzen dicht uw hulp blijft nodig! ADRA Kroatië werkt nog met 300 vluchtelingen die in Kroatië zijn: bewustwording en creëren van wederzijds begrip door de locale gemeenschap en vluchtelingen bij elkaar te brengen door middel van sportactiviteiten en excursies voor vluchtelingen.

10

11 50.000 vluchtelingen gestrand in Griekenland ADRA draagt bij in de regio Katerini in Noord-Griekenland ADRA International leidt de hulpacties zoals: - Humanitaire hulp in vier vluchtelingenkampen - Medische hulp, water, sanitair en hygiënepakketten en voedselpakketten. Psychosociale hulp, tolken

12 ADRA helpt ook in Nederland: ‘Bij aankomst in Nederland rest na een inspannende reis een periode van wachten, televisie kijken, eten, slapen en weer wachten, televisie kijken, eten en slapen en dat soms jaar in jaar uit.’ ADRA en de Adventkerk verzorgden 2 april een toerustingsavond in Den Haag een workshop waar kennis en ervaringen met het opzetten van sociale activiteiten werden gedeeld.

13 Er is juist behoefte aan activiteiten om de verveling en ledigheid tegen te gaan en mensen even afleiding te geven van al hun zorgen. Wij hopen dat veel kerken in Nederland aan de slag zullen gaan om activiteiten in hun eigen gemeente vorm te geven.

14 Aan de slag, tips: Betrek mensen (ook van het AZC) bij wat je wil gaan doen. Contact maken en verbinding leggen is essentieel (activiteit is op zich bijzaak). Vluchtelingen willen heel graag in contact komen met mensen buiten het AZC. Nodig mensen bij voorkeur uit op een andere locatie (zoals sportcentra, een park of buurthuizen) Kook Halal als er onder de vluchtelingen moslims zijn en laat dit van te voren aan je gasten weten.

15 Dit kan je beter niet doen: Meld je niet als kerk bij een AZC maar op persoonlijke titel. Ga niet evangeliseren. Uit respect voor andermans geloof, kun je een moment stilte vragen, in plaats van hardop een gebed uitspreken. Vraag niet naar achtergrond of breng mensen niet in verlegenheid door te vragen naar wat hij/zij heeft meegemaakt.

16 In het kort, Probeer niet zelf het wiel uit te vinden en besef: hoe klein je actie ook is, je kunt betekenisvol en een zegen zijn voor je medemens.

17 Speciaal fonds samen met Adventkerk Fonds voor hulp aan vluchtelingen in Nederland Voor activiteiten in Nederland. Dus mocht u hiervoor een donatie willen doen, dan kan dit op IBAN: NL RABO 0184308143 t.n.v. ADRA Nederland. Hartelijk bedankt voor uw aandacht!

18 In het kort, Probeer niet zelf het wiel uit te vinden en besef: hoe klein je actie ook is, je kunt betekenisvol en een zegen zijn voor je medemens.


Download ppt "20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!"

Verwante presentaties


Ads door Google