De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.digibordonderbouw.nl. Een lieveheersbeestje heeft 6 pootjes. Hier zie je er maar 3. De andere 3 pootjes zitten aan de andere kant. Die kan je niet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.digibordonderbouw.nl. Een lieveheersbeestje heeft 6 pootjes. Hier zie je er maar 3. De andere 3 pootjes zitten aan de andere kant. Die kan je niet."— Transcript van de presentatie:

1 www.digibordonderbouw.nl

2 Een lieveheersbeestje heeft 6 pootjes. Hier zie je er maar 3. De andere 3 pootjes zitten aan de andere kant. Die kan je niet zien.

3 Een lieveheersbeestje heeft twee antennes op zijn kopje. Hij kan met deze voelsprietjes voelen, ruiken en proeven. Bij de pijltjes kun je zijn voelsprietjes goed zien.

4 antenne dekschild pootje borststuk kopje Geziena Pomp oog Weet jij hoe alles heet bij een lieveheersbeestje??

5 Hier kan je goed zijn ogen zien en zijn voelsprietjes.

6 Zie je zijn mooie schild? Op zijn schild staan stippen. Kan jij ze tellen?

7 Onder zijn schild zitten zijn vleugeltjes verborgen. Met deze vleugeltjes kan hij vliegen. Dit lieveheersbeestje gaat zo wegvliegen.

8 De vleugeltjes zijn heel groot. Ze zijn groter dan het schild. Het schild beschermt de vleugeltjes.

9 Lieveheersbeestje eten heel veel luizen. Op deze tak zijn er gelukkig heel veel. Soms eet hij wel 150 van die bladluizen op een dag.

10 Voordat lieveheersbeestjes eitjes kunnen leggen, moeten ze eerst paren..

11 Lieveheersbeestjes leggen eieren. Je ziet hier al een klein stukje van het eitje.

12


Download ppt "Www.digibordonderbouw.nl. Een lieveheersbeestje heeft 6 pootjes. Hier zie je er maar 3. De andere 3 pootjes zitten aan de andere kant. Die kan je niet."

Verwante presentaties


Ads door Google