De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GSB III 2005 - 2009 financiële verantwoording. Inhoud: 1.Rechtmatigheid 2.Begrip besteding per BDU 3.Eerst rijksmiddelen uitgeven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GSB III 2005 - 2009 financiële verantwoording. Inhoud: 1.Rechtmatigheid 2.Begrip besteding per BDU 3.Eerst rijksmiddelen uitgeven."— Transcript van de presentatie:

1 GSB III 2005 - 2009 financiële verantwoording

2 Inhoud: 1.Rechtmatigheid 2.Begrip besteding per BDU 3.Eerst rijksmiddelen uitgeven

3 Drie brede doeluitkeringen: 1.BDU sociale integratie en veiligheid 2.BDU economie 3.Investeringsbudget stedelijke vernieuwing (BDU Fysiek)

4 Rechtmatigheid  Zijn de gelden besteed passend binnen de wettelijke eisen  (Feitelijk: voor uitvoering MOP)

5 Sociale Integratie en veiligheid  Doelstelling: Onze Minister verstrekt voor de GSB III periode aan een gemeente een brede doeluitkering ten behoeve van:  a. de uitvoering van het ontwikkelingsprogramma, en……  b. de uitvoering van de artikelen 4, 5, 6, eerste lid, en 15 van de Wet inburgering nieuwkomers en het aanbieden van inburgeringsprogramma’s voor oudkomers in 2005.

6 Economie Doelstelling: Het meerjaren ontwikkelingsprogramma bevat de gemeentelijke doelstellingen inzake het vergroten van de economische kracht met betrekking tot: a. het verminderen van het aantal verouderde bedrijventerreinen en het verbeteren van het aanbod van nieuwe bedrijventerreinen; b. het verminderen van de criminaliteit tegen bedrijven en ondernemers; c. het vergroten van het aantal breedbandaansluitingen; d. het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers; e. het verminderen van de lokale administratieve lasten; f. het verbeteren van de economische bereikbaarheid; g. het verminderen van het gebrek aan aansluiting van arbeidsvraag en arbeidsaanbod; h. het verbeteren van het innovatief vermogen van het bedrijfsleven.

7 Investeringsbudget Stedelijke vernieuwing Wet: besteed aan fysieke maatregelen gericht op verbetering leefbaarheid, veiligheid, duurzame ontwikkeling ……. etc. (art 1 Wet SV)

8 Besteding : SIV: baten en lasten, tegenover de uitgaven staan gerealiseerde zaken (vraagpunt: verplichtingen per 31/12/2009 t.a.v. reeds geleverde prestaties) Economie: verplichtingen die zijn aangegaan, maar waarvoor prestaties nog niet zijn geleverd. (prestaties gerealiseerd, geen financiële afrekening meer) ISV: Baten en lasten stelsel, maar saldo met afspraken meenemen naar volgende periode. Herstelmogelijkheden bespreken met WWI.

9 In GSB III te realiseren opgave: 1.Realiseren en verantwoorden prestaties (andere workshop). 2.Rechtmatig uitgeven van alle rijksgelden

10  Eerst de rijksgelden uitgeven, daarna de gemeentelijke gelden.  Doelstellingen BDU’s zijn zo algemeen dat daar ook veel gemeentelijk beleid onder valt.  Wordt er met voorzieningen gewerkt, dan dient deze wat betreft de rijksmiddelen per 31 december 2009 op nul te staan (tenzij doorgeschoven met toestemming)!  Wordt geen slachtoffer van de zelfgekozen inrichting van de gemeente administratie! Rechtmatig uitgeven alle rijksgelden


Download ppt "GSB III 2005 - 2009 financiële verantwoording. Inhoud: 1.Rechtmatigheid 2.Begrip besteding per BDU 3.Eerst rijksmiddelen uitgeven."

Verwante presentaties


Ads door Google