De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis."— Transcript van de presentatie:

1 Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis Monique de Ruijterwww.bloomcommunicatie.nl

2 Ervaringen Het contact komt onder druk te staan ABCD wordt heel methodisch uitgevraagd De C-beoordeling blijft achter Lastig om een antwoord te interpreteren Het motief van beller blijft nog te vaak onduidelijk Open oriëntatie staat onder druk De bedoeling van de vraag wordt losgelaten Triagist wil te snel naar NTS/ingangsklacht/oplossing Triagecriteria worden op aanname gescoord Gesprekstechnische vaardigheden sneeuwen onder

3 OO Waarom moet ik het nu weer anders doen? Ik snap het niet en het lukt ook (nog) niet BO Ik wil graag werken volgens de Kernset, snap ook wel enigszins waarom maar het lukt mij nog niet BB Ik werk volgens de Kernset omdat het moet maar ik snap toch niet helemaal waarom ik het zo moet doen OB Ik wil werken volgens de Kernset omdat ik snap waarom ik het doe – het werkt en ik hoef er niet meer zo bij na te denken

4 OO Waarom moet ik het nu weer anders doen? Ik snap het niet en het lukt ook (nog) niet Aandacht voor weerstand BO Ik wil graag werken volgens de Kernset, snap ook wel enigszins waarom maar het lukt mij (nog) niet Opleiden BB Ik werk volgens de Kernset omdat het moet maar ik snap toch niet helemaal waarom ik het zo moet doen Begeleiden en coachen OB Ik wil werken volgens de Kernset omdat ik snap waarom ik het doe – het werkt en ik hoef er niet meer zo bij na te denken Meenemen

5 ‘Systeem uitspraken’ van triagisten Je gesprekken moeten voldoende zijn/je moet ‘op groen staan’ Ieder gesprek voelt als een examen; je wordt wel afgerekend Hoeveel punten moet je hebben om ‘vegetatief’ te scoren? Ben ik verplicht om het vangnet te bespreken? Je kunt het toch niet goed doen Alles moet in fasen Dan moet je altijd/mag je nooit….

6 Tips voor triagisten Zie de kernset als een kader waarbinnen jij keuzes maakt Visualiseer; maak een plaatje van hetgeen je hoort Houd je vraagstelling logisch en gericht op de situatie Verdiep je in de context van de vraag van de patient Blijf bij de bedoeling van je vraag tot het een goed beeld oplevert Stel je actie/oplossing uit tot je een goed beeld hebt Neem de informatie van de 1 e 45 seconden onder de loep Bekijk foto’s/filmpjes van ziektebeelden of triagecriteria die je niet goed kent Volg je een lijstje of ben je oprecht professioneel nieuwsgierig?

7 Tips voor beoordelaars De kernset is een kader waarbinnen de triagist mag bewegen Beluister en visualiseer; welk beeld krijg jij, is het veilig? Items kunnen op verschillende manieren worden benaderd Beoordeel pas na beluisteren en visualiseren Wat heeft deze triagist nodig? Stel vragen tijdens het gesprek en laat de triagist denken/werken Volg je zelf het lijstje of luister je naar de bedoeling van de triagist?

8 De triagist heeft de keus: word ik eigenaar van mijn bedoeling of word ik slachtoffer van het systeem.

9 Stellingen  De kernset is een beperkend keurslijf  De triagist van de toekomst is een hbo-er


Download ppt "Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis."

Verwante presentaties


Ads door Google