De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat kan, wat mag en wat moet? Prof. Dr. M. Willems Universitetet i Oslo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat kan, wat mag en wat moet? Prof. Dr. M. Willems Universitetet i Oslo."— Transcript van de presentatie:

1 Wat kan, wat mag en wat moet? Prof. Dr. M. Willems Universitetet i Oslo

2 Kennistest

3 De Letselschade Raad vindt het belangrijk om in het proces boven de partijen te staan. Onder andere omdat vrijwel alle partijen een bepaald belang hebben, en zij daarom soms last hebben van tunnelvisie. Zij zijn er dan van overtuigd dat hun standpunt prevaleert. Hoe groot is dit risico op tunnelvisie? a) Valt wel mee. b) Valt wel mee bij mijzelf, maar bij andere partijen zie ik het continu. c) Ik word een beetje moe van mensen die me aanspreken als ik het onderste uit de kan probeer te halen. Ze mogen blij zijn als ik de kan überhaupt op tafel laat staan. d) Ik wou dat de mensen aan wie deze vraag het meest besteed is ook naar deze bijeenkomst kwamen!

4 Deborah Lauria is een fervent pleitbezorger van het zoeken naar oplossingen in harmonie. Zij is hierin zo bevlogen dat iemand haar wel eens een “GOMA- Jehova” heeft genoemd. Voor harmonie is vertrouwen nodig. Is er genoeg vertrouwen tussen de partijen om in de toekomst vaker oplossingen in harmonie te zoeken? a) Als je het me zo in het openbaar vraagt: “Ja, absoluut!” b) Iedereen staat volgens mij volledig achter het harmoniemodel, mits het in harmonie is met zijn eigen wensen. c) Je moet vertrouwen hebben in de mensen met wie je werkt. Anders moet je gaan werken met mensen die je vertrouwt. d) Iets anders, nl.....

5 Het is goed om te blijven beseffen: het juridisch geweld na een incident gaat een patiënt vaak niet in de koude kleren zitten. Voor de meeste patiënten is zo’n proces... : a)... best wel stressvol. b) Antwoord a) is best wel een understatement. c) Het valt wel mee, als de patiënt naast het proberen vast te stellen van de mate van aansprakelijkheid, de mate van causaal verband, de mate van letsel, de hoogte van de schadelast én het vechten tegen een gevoel van secundaire victimisatie maar geen energie probeert te besteden aan z’n werk, z’n partner, z’n kinderen of aan z’n herstel.

6 Conclusies: (schematisch weergegeven)

7 Achter een succesvolle professional staan meestal twee stomverbaasde schoonouders. Niet werken is leuker dan netwerken! Leermoment Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt. P.O.P. Bekijk de Letselschade Raad eens niet als een partij die zich ermee bemoeit, maar als een goede vriend die altijd gelijk heeft. Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag een ander kunt laten doen. Copyright Prof. Dr. Willems Maak niet steeds dezelfde fouten. Er is keus genoeg.

8 Het was een grote eer… voor u… om vandaag aanwezig te zijn. Prof. Dr. M.B.J. Willems


Download ppt "Wat kan, wat mag en wat moet? Prof. Dr. M. Willems Universitetet i Oslo."

Verwante presentaties


Ads door Google