De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet."— Transcript van de presentatie:

1 Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet opgeleid zijn en waar geen goed lesmateriaal beschikbaar is. -Het gevolg: kinderen maken weinig kans op een geode opleiding of baan waardoor de vicieuze cirkel van armoede in stand blijft. Context Schooldirecteur Jean Bertrand van de Baptio de Jacmell- school: ‘Op mijn school begonnen we in 2012 met de nieuwe lesboeken van CRECH. We zijn enorm tevreden! Het materiaal is van grote kwaliteit en heel goed ontwikkeld. Stap voor stap wordt onze school steeds beter.’ Christelijk Lesmateriaal Haïti

2 Christelijk lesmateriaal CRECH Haïti CRECH wil inspringen op de problematiek in het onderwijs door, samen met Woord en Daad, een nieuwe christelijke lesmethode te ontwikkelen. Aansprekend en van goede kwaliteit. Naast de verkoop van lesmateriaal, krijgen de leraren ook trainingen over het gebruik van de lesboeken en over het geven van goed onderwijs. De ouders wordt geleerd hoe zij hun kinderen in het onderwijs kunnen helpen.

3 Christelijk lesmateriaal Haïti Hoe helpen we kinderen toewerken naar een goede opleiding en baan? Sinds 2005 heeft CRECH al 23 lesboeken en readers ontwikkeld. 14 nieuwe boeken zijn in de maak. Ruim 450 scholen, en 100.000 leerlingen, in Haïti gebruiken inmiddels de nieuwe lesboeken. Het Bijbelcurriculum is het populairst. 1700 docenten kunnen met behulp van goed lesmateriaal kinderen lesgeven. 900 docenten worden actief begeleid. Het uiteindelijke doel? Door dit onderwijs kinderen uit laten groeien tot christelijke, betrokken en goed onderwezen burgers die een verschil kunnen maken voor Haíti.


Download ppt "Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet."

Verwante presentaties


Ads door Google