De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en."— Transcript van de presentatie:

1

2 Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet

3 Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en we wouden zelf meer verstand krijgen over wat voor soorten manieren er zijn…. Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en we wouden zelf meer verstand krijgen over wat voor soorten manieren er zijn….

4 Manieren om via internet te betalen. Zes tot acht manieren om via internet te betalen. Ik ga het hebben over drie. Niet de makkelijkste maar ook niet de ingewikkeldste. Automatisch incasso Ping Ping Overboeking

5 Automatisch Incasso Wat doet de debiteur? Wat doet de bedrijf? Voordelen/Nadelen Wanneer komt automatisch incasso voor? Samenvatting (procedure) Mijn mening

6 Wat doet een debiteur??? De debiteur geeft eerst toestemming. Het woord automatisch komt voor omdat de debiteur niks hoeft te doen nadat hij de machtiging gegeven heeft.

7 Wat doet de bedrijf? De bedrijf die de machtiging krijgt mag een bepaald bedrag van de bankrekening afschrijven. Verder is er niet veel dat ze mogen/kunnen doen.

8 Voordelen en Nadelen voordelennadelen Een eenvoudig middel. Het is beter dan een factuur. Een factuur wordt vaak vergeten. Machtiging kan makkelijk weer ingetrokken worden. Gevoelig voor fouten en fraude. Er wordt niet opgelet door de bank. het bedrag kan op een onverwacht moment worden afgeschreven.

9 Wanneer komt een automatisch incasso voor? Automatisch incasso komt vaak voor bij gevallen waar je maandelijks moet betalen. Je maandelijks abonnement voor TV telefoon of je gas en elektra rekening.

10 Samenvatting (procedure) Machtiging geven schriftelijk of telefonisch. Bedrijf die machtiging krijgt kan het bedrag afschrijven wanneer ze willen, een willekeurig dag dat jij niet weet. Het blijft doorgaan totdat je stop zegt.

11 Mijn mening Ik vind dat automatisch incasso een nieuwe stap is in de vooruitgang. Het is sneller makkelijker en verbruikt geen papier,dus het is ook beter voor onze milieu. De enige nadeel is dat het bedrag elk moment van je rekening afgehaald kan worden.

12 Ping Ping Wat is Ping ping? Wat doet Ping ping? Voordelen/Nadelen van Ping Ping Mijn mening over Ping Ping

13 Wat is Ping Ping? Ping Ping is een elektronische dienst waarmee je kleine betalingen op je telefoon kan doen. Dit bedrijf is in België ontstaan in het jaar 2009

14 Wat doet Ping Ping? Ping Ping laat je telefonisch betalen tot maximaal bedrag van €25,- door een sms code. Ping Ping moet wel opgeladen worden met bank overschrijving of online betaling met een debet kaart. Ping Ping is erg bekend in België maar in Nederland is er niet veel verstand. Ping Ping is vooral bedoeld voor soft drank automaten, snoep automaten en supermarkten.

15 Voordelen/Nadelen van Ping Ping VoordelenNadelen Kinderen hoeven geen cash geld mee te nemen. Ouders zien waar hun kinderen hun geld uitgeven. Telefoon afgepakt op school bijvoorbeeld en je hebt geen geld bij je. Ouders vergeten op je Ping Ping account op te laden.

16 Mijn mening over Ping Ping Ik vind Ping Ping een goed systeem dat ook in Nederland hoort te groeien, maar het heeft ook een paar nadelen zoals je de hele tijd zelf moet op waarderen.

17 Overboeking Wat is overboeking? Hoe werkt het? Voordelen/Nadelen Wanneer doe je een overboeking? Mijn mening

18 Wat is overboeking? De naam van deze betaalmethode zegt het al... bij de keuze voor overboeking regelt de klant de betaling via bankoverschrijving.

19 Hoe werkt overboeking? Wanneer de klant kiest voor de betaalmethode overboeking, wordt hij verwijst naar de scherm waar hij via zijn bank rekening makkelijk zijn geld kan overboeken.

20 Voordelen en Nadelen VoordelenNadelen je hebt de betaling volledig zelf in de hand. Je kan overal in de wereld overboeken. een bankoverschrijving vaak een iets langere tijd neemt dan bijvoorbeeld een IDEAL-betaling die direct plaatsvindt.

21 Wanneer doe je een overboeking? Je doet een overboeking wanneer je iets koopt of als je geld op een vriend zijn account moet sturen bijvoorbeeld:….

22 Mijn mening Ik vind overboeking saai en iets langdradig. De enige moment dat ik het zou gebruiken is wanneer ik een rekening moet betalen of op iemand zijn rekening geld moet overschrijven.

23 Hier volgen de bronnen voor mijn power point.

24 Automatisch incasso http://www.ondernemersraad.nl/artikelen/internet/7- manieren-om-online-betalingen-af-te-handelen/ http://www.ondernemersraad.nl/artikelen/internet/7- manieren-om-online-betalingen-af-te-handelen/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Automatische_incasso https://blog.webwinkelkeur.nl/betalen-automatische- incasso/ https://blog.webwinkelkeur.nl/betalen-automatische- incasso/

25 Ping https://nl.wikipedia.org/wiki/PingPing http://www.telecompaper.com/nieuws/pingping-en-coca- cola-lanceren-nfc-betaalsysteem--770031 http://www.telecompaper.com/nieuws/pingping-en-coca- cola-lanceren-nfc-betaalsysteem--770031

26 Overboeking http://www.ondernemersraad.nl/artikelen/internet/7- manieren-om-online-betalingen-af-te-handelen/ http://www.ondernemersraad.nl/artikelen/internet/7- manieren-om-online-betalingen-af-te-handelen/ http://www.bedrukt.nl/page_reader.jsp?page=bankgiro.jsp https://www.pay.nl/webshops/betaalmethode-overboeking

27 BEDANKT


Download ppt "Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en."

Verwante presentaties


Ads door Google