De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding."— Transcript van de presentatie:

1 Operatieassistentie Les 5

2 Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding van de patiënt Voorbereiding van de OK en klaarleggen benodigde materialen Persoonlijke hygiëne en assisteren tijdens de operatie Monitoren van de patiënt tijdens de operatie Begeleiden van de recovery van het dier Opruimen van de OK Schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten Patiënt meegeven naar huis

3 Beantwoord de volgende vragen: 1.Hoe zorg jij ervoor dat de operatie instrumenten bij het aangeven hun steriliteit niet verliezen? 2.Wat is traumatisch en atraumatisch hechtmateriaal? 3.Welke 3 naaldtypen komen het meeste voor? 4.Er zijn heel veel verschillende hechtdraden. Leg uit wat onderstaande verschillen inhouden. - Resorbeerbaar vs niet resorbeerbaar - Natuurlijk vs synthetisch - Monofilament vs multifilament - Gecoat vs niet-gecoat Zie: ethicon producten folder

4 Jezelf voorbereiden op een operatie

5 Film Film: https://www.youtube.com/watch?v=IhhprswcFzI (Start: 9:40 Eind: 15:25)

6 Eerste voorbereiding Korte nagels Afdoen van horloge en juwelen Opzetten van operatiemuts en mondmasker Zorg dat alles goed zit!

7 Wassen!

8 Altijd handen boven ellebogen houden + van het lichaam af Handen en onderarmen afspoelen met water Nagels, nagelriemen, en knokkels gedurende 1 minuut borstelen met harde kant van de borstel + bijv Bactolin Handen afspoelen Handen en onderarmen inzepen met zachte kant van de borstel Handen wassen (goed tussen de vingers) gedurende 2-3 minuten Handen afspoelen Handen drogen met papieren doek (eerst handen dan onderarm) Twee maal desinfecteren met sterilium (goed tussen de vingers wrijven)

9 Aantrekken operatiejas

10

11

12 Aantrekken operatiehandschoenen Gesloten methode

13

14 Aantrekken operatiehandschoenen Open methode

15

16 Assisteren tijdens de operatie en monitoren van de patiënt Tijdens de operatie is het jouw taak de dierenarts te assisteren en de toestand van de patiënt te bewaken. Opdracht: Bestudeer hoofdstuk 6 uit het boek operatie assistentie en beschrijf: – wat je moet doen bij het assisteren van de dierenarts tijdens een operatie – waar je op let bij het monitoren van de patiënt


Download ppt "Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding."

Verwante presentaties


Ads door Google