De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Manschap Instructie per functie EMRIC. Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Manschap Instructie per functie EMRIC. Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet."— Transcript van de presentatie:

1 Manschap Instructie per functie EMRIC

2 Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet

3 Algemeen De manschappen worden aangestuurd door hun eigen bevelvoerders.

4 Uitgangspunten bijstand aan het buurland U werkt zoveel mogelijk als in dagelijkse praktijk. Taalverschillen mogen geen belemmering vormen. U maakt zo min mogelijk gebruik van technische communicatiemiddelen. Uw eenheden werken binnen de eigen coördinatiestructuren. Uw hulp wordt altijd ontvangen op loodsposten.

5 Inzetindicaties Na inschatting van de grootte van de calamiteit en het verwachte aantal slachtoffers door de meldkamer of door de hulpverlening ter plekke, kan de meldkamer een beroep doen op hulp van de aangrenzende buitenlandse regio’s.

6 Wijze van alarmering Alarmering van bijstand verloopt uitsluitend op aanvraag van de meldkamer binnen wiens jurisdictie de ongevallocatie valt.

7 Ontvangst (1) De ter beschikkingstelling en overdracht van grensoverschrijdende burenhulp vindt plaats op loodsposten waarvan de ligging door middel van een letter-cijfercombinatie door de aanvragende meldkamer wordt medegedeeld. De voor de inzet verantwoordelijke meldkamer dient te zorgen voor begeleiding vanaf de loodspost naar de plek incident of naar het verzamelpunt. De ingezette hulpdiensten maken voor de onderlinge communicatie in principe en voor zover mogelijk gebruik van eigen apparatuur en de radiofrequentie van de eigen meldkamer om een extra belasting van het radioverkeer op de ongevallocatie te voorkomen.

8 Ontvangst (2) De aanvoer van eenheden voor EMRIC-fase 3 kan uitsluitend op gecoördineerde wijze plaatsvinden via op grotere afstand van de ongevallocatie gelegen verzamelplaatsen. Deze eenheden dienen vanwege de functionele afhankelijkheid van de bijbehorende voertuigen in konvooi te worden aangevoerd. U staat vanaf het tijdstip van aankomst op de loodspost onder bevel van uw bevelvoerder.

9 Inzet Inzetopdrachten krijgt u verstrekt van uw bevelvoerder. De operationele uitvoering zal plaatsvinden onder leiding van uw bevelvoerder en zal in een vastgesteld inzetvak plaatsvinden.

10 Beëindiging van de inzet Het einde van de inzet wordt u door uw bevelvoerder medegedeeld.

11 Afsluiting U heeft het instructieprogramma met succes doorlopen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.emric.info.www.emric.info Meer informatie over de hulpverlening in Nederland, België en Duitsland en samenwerkingsafspraken binnen de Euregio vindt u in het rapport 'Grensoverschrijdende hulpverlening in de Euregio Maas-Rijn'.Grensoverschrijdende hulpverlening in de Euregio Maas-Rijn Meer informatie over de samenwerkingsafspraken met betrekking tot grensoverschrijdende hulpverlening vindt u in 'Beter een goede buur, dan een verre vriend'.Beter een goede buur, dan een verre vriend' Klik hier om terug te gaan naar instructie per functie.hier


Download ppt "Manschap Instructie per functie EMRIC. Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet."

Verwante presentaties


Ads door Google