De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Marnix Niessen, Matthijs Weltens en John Tran. De aanleg van nieuwe wegen gaat soms ten koste van de natuur. Om dit te voorkomen worden er lange tunnels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Marnix Niessen, Matthijs Weltens en John Tran. De aanleg van nieuwe wegen gaat soms ten koste van de natuur. Om dit te voorkomen worden er lange tunnels."— Transcript van de presentatie:

1 Marnix Niessen, Matthijs Weltens en John Tran

2 De aanleg van nieuwe wegen gaat soms ten koste van de natuur. Om dit te voorkomen worden er lange tunnels aangelegd of nieuwe natuurgebieden ontwikkeld ter compensatie. Niet iedereen is het met de aanleg van nieuwe wegen en spoorwegen eens omdat zij meer hinder ondervinden. Het is lastig om het geld nodig voor nieuwe wegen, spoorlijnen, bruggen enzovoort eerlijk te verdelen over het hele land. In de Randstad zijn heel veel wegen nodig, in Drenthe niet. Maar de mensen uit Drenthe betalen er wel aan mee. Soms leidt de aanleg van nieuwe wegen juist tot extra verkeer. Door de aanleg van steeds meer wegen en spoorwegen wordt het voor dieren steeds lastig om zich te verplaatsen van het ene naar het andere natuurgebied.

3 - Onze oplossing is een weg op pilaren, die over het natuurgebied gaat. Het nut hiervan is dat niet het hele natuurgebied in beslag word genomen, maar een klein deel word gebruikt, het stuk waar de pilaren op staan. - De weg beschikt over 2 geluidswallen, die kunnen worden uitgeklapt als er file is. Hierdoor worden er 2 extra rijbanen beschikbaar gemaakt.

4 - Om het wegdek erop te leggen, worden er rails over de pilaren gelegd, zodat het wegdek eroverheen geschoven kan worden. Hierdoor zijn er geen bulldozers en graafmachines nodig, en die hoeven ook niet door het natuurgebied heen te rijden.

5 1.Bij een ongeluk moet er een rijbaan worden afgesloten, en hoe moet de auto weggehaald worden? Oplossing: We hebben een helikopter ontworpen, die magnetisch is, en zo kan de helikopter auto’s optillen en verplaatsen naar een gunstigere plek.

6 2. Onderhoud, om de tijd moet de weg onderhouden worden om barsten en scheuren te voorkomen. Oplossing: Er kunnen rijbanen appart worden afgesloten zodat er op de andere 3 kan worden gereden.


Download ppt "Marnix Niessen, Matthijs Weltens en John Tran. De aanleg van nieuwe wegen gaat soms ten koste van de natuur. Om dit te voorkomen worden er lange tunnels."

Verwante presentaties


Ads door Google