De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details."— Transcript van de presentatie:

1 Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal jouw familie volgende kosten zelf dragen: dossierkosten de reiskosten heen en terug verzekeringen: reisverzekering, medische kosten en ongevallenverzekering paspoort, visum, etc. zakgeld, uitstappen en bezoeken ter plaatse urgentiefonds (waarborg) JE VERANTWOORDELIJKHEDEN Jij bent de ambassadeur van je land Je staat open voor nieuwe ervaringen en verschillende culturen Je respecteert en volgt de Rotary regels van het programma en die van de club of het district op NAAR WELK LAND WIL JE GAAN? Rotary is werkzaam in meer dan 200 landen en regio’s en bijgevolg zijn de mogelijkheden enorm. Je lokale Rotary Club kan je hierover inlichten. Heb je een voorkeursbestemming dan kan dit bekeken worden. HOE NEEM JE DEEL? Contacteer je lokale ‘ geaccrediteerde ’ Rotary Club en vraag naar de YEO (Youth exchange officer). Je kan hiervoor ook gebruik maken van de ‘Club Finder’ op de website http://www.rotary.org Rotary Club Maldegem http://www.rotarymaldegem.be

2 Waar staat Rotary voor? Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Er zijn 1.220.115 Rotariërs (op 28 juni 2013) die behoren tot meer dan 33.000 clubs in meer dan 200 landen en geografische regio's. Rotary is niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of stand gebonden. Toelatingscriteria De jeugduitwisselingsprogrammas staan open voor alle jongeren die voldoen aan de selectie-voorwaarden, waaronder bovengemiddelde schoolresultaten, een open geest hebben en een zekere mate van welbespraaktheid en leider-schapstalent vertonen, criteria zijn. Elke kandidaat moet voorgedragen worden door een ‘geaccrediteerde’ Rotary Club die als peter fungeert en moet vervolgens de selectie-procedure ondergaan. Deontologische code Jeugd In de gedragscode voor het werken met jongeren streeft Rotary International naar het creëren en onderhouden van een veilige omgeving voor alle jongeren die deelnemen aan Rotary activiteiten. Naar het beste van hun vermogen moeten Rotariërs, partners van Rotariërs, en andere vrijwilligers de veiligheid van de kinderen en jongeren garanderen en beschermen tegen fysiek, seksueel en emotioneel misbruik. Holiday exchange program HEP : 16-22 jaar Het Holiday Exchange Program brengt gedurende één tot twee weken groepen van 15 tot 20 jongeren uit verscheidene landen samen voor een cultureel, educatief of ontspannings- programma. Hoofddoel is jongeren van verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. De sponsorende districten treden daarbij als coördinator op: Contact: warnant.jc@gmail.com Short Term exchange program STEP: 16-19 jaar Het betreft hier een uitwisseling van gezin tot gezin. Duur: 2 x 4 weken tijdens de zomervakantie. De buitenlandse jongeren komen in juli naar België en keren een maand later met hun Belgische gastbroer of – zus terug naar hun land.. Contact: demoulin_baltus@hotmail.com Long Term exchange program YEP: 16-19 jaar Het Youth Exchange Program duurt een volledig jaar (10 tot 12 maanden). De outbound student (hij/zij die vertrekt) verblijft bij drie gastgezinnen telkens gedurende een drie- à viertal maanden en loopt een jaar school. Aangezien het hier gaat om een uitwisselingsformule zal tijdens je afwezigheid een buitenlandse student (inbound) in je eigen gezin en bij nog twee andere gastgezinnen verblijven en hier ook school lopen. Contact: outbounds: bhenry@sepbelgium.org Inbounds: evanleliendael@sepbelgium.org


Download ppt "Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details."

Verwante presentaties


Ads door Google