De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onveilige kruising te grote aantasting leefbaarheid Hellouw Aanpak ontsluiting moet mee in groot onderhoud 2017!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onveilige kruising te grote aantasting leefbaarheid Hellouw Aanpak ontsluiting moet mee in groot onderhoud 2017!"— Transcript van de presentatie:

1 Onveilige kruising te grote aantasting leefbaarheid Hellouw Aanpak ontsluiting moet mee in groot onderhoud 2017!

2 Onveilige kruising in bebouwde kom!

3 Uit de media: N830 Op de bewuste N830 gebeuren regelmatig flinke aanrijdingen. In juli 2014 overleed een 31-jarige man na een aanrijding bij Hellouw en in oktober 2014 ontstond een flinke ravage na een ongeval met een vrachtwagen bij Herwijnen. Begin 2015 was het vier maal raak bij Hellouw in twee maanden tijd.na een aanrijdingmet een vrachtwagen

4 Media aandacht Gevaarlijkste wegen van Nederland 2015

5 Hoge snelheid, kwetsbare verkeersdeelnemers, grote impact

6 ANWB gaat onveilige provinciale wegen bestrijden 03 SEP 2014 ANP DEN HAAG - Een kwart van de Nederlandse verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. En dat aantal kan flink naar beneden worden bijgesteld, vindt de ANWB. De organisatie roept weggebruikers daarom in de maand september op om te melden welke provinciale weg het gevaarlijkst is. De ANWB onderzocht de veiligheid van de provinciale wegen zelf de laatste jaren met een speciale meetwagen. Daarbij is met name gekeken naar de inrichting van de wegen. Die onveilige wegen zijn in kaart gebracht. Verkeersdeelnemers kunnen nu zeggen welke van die wegen in hun ogen snel moeten worden aangepakt. De ANWB denkt daarbij aan het aanpassen van kruisingen en het afschermen van obstakels (zoals bomen) langs de wegen.

7 Leefbaarheid: dorpsvisie Hellouw 2008 (Pilotdorp in Gelderland)

8 Onveiligheid en slechte leefbaarheid nabij kruising N830: met stip op !! Geluidscontour N830 valt over de woningen (verstoring, overlast) Smalle hoofdtoegangsweg dorp (weg ligt tegen gevels, 1 rijstrook-breed) Bebouwde kom doorsneden, zeer onveilig voor bewoners, met name schoolkinderen

9 Urgentie: Verkeersonveiligheid erkend door gedeputeerde In voorjaarsnota niet genoemd! Groot onderhoud 2017, nu meenemen in voorbereidingen Gemeente bereid tot bijdrage van 4,5 ton! Burgers nu al ruim 15 jaar aan lijntje gehouden. Genoeg ongevraagd gekregen: Betuwelijn, dijkverzwaringen, slibverwerking, laagvlieggebied defensie!


Download ppt "Onveilige kruising te grote aantasting leefbaarheid Hellouw Aanpak ontsluiting moet mee in groot onderhoud 2017!"

Verwante presentaties


Ads door Google