De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cynthia Kilian. Dit betalen ze voor het bedrijf. Dit is of de huur of hypotheek. Bij een hypotheek sluiten ze een lening af.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cynthia Kilian. Dit betalen ze voor het bedrijf. Dit is of de huur of hypotheek. Bij een hypotheek sluiten ze een lening af."— Transcript van de presentatie:

1 Cynthia Kilian

2 Dit betalen ze voor het bedrijf. Dit is of de huur of hypotheek. Bij een hypotheek sluiten ze een lening af.

3 Je gebruikt grond- en hulpstoffen om uiteindelijk een gerecht te serveren. In dit restaurant kun je vanaf een menukaart je eigen menu kiezen

4 Dit duurzaam productiemiddel maakt het mogelijk om te koken in de keuken. Dit DPM is erg duur maar gaat wordt voor vele jaren gebruikt. worden De kosten die het met zich mee brengt zijn: Afschrijvingskosten Rentekosten Onderhoud- en reparatiekosten

5 Boathouse ligt aan het water en je kunt er me een bootje gewoon aanvaren. Deze horecagelegenheid heeft een groot terras. Voor het recht dat je een terras hebt moet je betalen aan de gemeente, dit is precario belasting. Deze belasting is een voorbeeld van kostprijsverhogende belastingen. De ondernemer berekent het door in de verkoopprijzen van de gerechten

6 De kosten van arbeid zijn de lonen van de koks, mensen in de bediening en natuurlijk ook de mensen bij de afwas. Verder moet de ondernemer ook nog loonbelasting afdragen aan de overheid. Cursussen, trainingen, vakantiegeld & vakantiedagen, eventueel ook reiskosten zijn ook nog voorbeelden van arbeidskosten.

7 Boathouse restaurant Almere heeft een boekhouder. Deze boekhouder is niet in dienst maar wordt betaald via een factuur. Ook valt er onder diensten van derden een glazenwasser, schoonmaakbedrijf etc..

8 Elk bedrijf betaalt wel rentekosten. Je betaalt rente over een lening, een duurzaam productiemiddel. Je betaald rentekosten over iets wat je geleend hebt.


Download ppt "Cynthia Kilian. Dit betalen ze voor het bedrijf. Dit is of de huur of hypotheek. Bij een hypotheek sluiten ze een lening af."

Verwante presentaties


Ads door Google