De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 en/ of 2 VMBO Docent: BE. Het graadnet geeft de mogelijkheid tot exacte plaatsbepaling van elk willekeurig punt op de aarde. Om dit te kunnen zijn over.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 en/ of 2 VMBO Docent: BE. Het graadnet geeft de mogelijkheid tot exacte plaatsbepaling van elk willekeurig punt op de aarde. Om dit te kunnen zijn over."— Transcript van de presentatie:

1 1 en/ of 2 VMBO Docent: BE

2 Het graadnet geeft de mogelijkheid tot exacte plaatsbepaling van elk willekeurig punt op de aarde. Om dit te kunnen zijn over het aardoppervlak denkbeeldige lengtecirkels en breedtecirkels geplaatst. De lengtecirkels van boven naar beneden (noord naar zuid). De breedtecirkels lopen van rechts naar links (oost naar west)

3 Leerdoelen  Wat is een coördinaat?  Hoe werkt GPS  Coördinaten opzoeken  Locatie opzoeken mbv coördinaten

4 Filmpje: http://web.teleblik.kennisnet.nl/tsr/player/bve/fid/20206 http://web.teleblik.kennisnet.nl/tsr/player/bve/fid/20206

5 Hoe ziet een GPS apparaat eruit? Oefening 1: Hoe ziet een coördinaat eruit? Voorbeeld. Oefening 2: Welke locatie zie je op het plaatje? Welke coördinaten horen hierbij?

6  Zoek de volgende locaties op en noteer deze op je werkblad. Maak hierbij gebruik van de website www.javawa.nl/coords.html: Oefening 3: Welke stad ligt er ongeveer op 35° NB en 135° OL? Oefening 4: Wat is ongeveer de locatie van Rotterdam?

7 Oefening 5: Gebruik Google Earth (ipad) Wat zijn de coördinaten van de top van de Eiffeltoren in Parijs?

8 Uitleg van plaatsbepaling mbv satellieten. Filmpje: www.teleblik.nl/media/14678www.teleblik.nl/media/14678

9 Wanneer en wie gebruiken die GPS coördinaten?  Militaire doeleinden (hiervoor is het gemaakt)  Plaatsbepaling (schepen, vrachtwagens van transportbedrijven, de auto!)  Schattenjacht (piraten)

10 Wanneer en wie gebruiken die GPS coördinaten? Oefening 6: Hoe doe je een plaats bepalen? Oefening 7: Voor wie waren de GPS coördinaten in origine bedoelt.

11 Afsluiting  Kijk naar de leerdoelen. Hebben jullie dit geleerd?  Iedereen levert zijn/ haar werkblad in.


Download ppt "1 en/ of 2 VMBO Docent: BE. Het graadnet geeft de mogelijkheid tot exacte plaatsbepaling van elk willekeurig punt op de aarde. Om dit te kunnen zijn over."

Verwante presentaties


Ads door Google