De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dieren op de boerderij.

3 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

4 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ? Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

5 De kip

6 Kippen kom je op de boerderij tegen. Ze leggen eieren die jij bij je boterham eet. Niet op een stok Onze kip is familie van een wilde kip, het boshoen. Het boshoen leeft in warme landen in het bos. ‘s Nachts slaapt deze vogel op een tak van een boom. Het nest wordt op de grond gemaakt.

7 In toom houden De haan is de baas over een groep hennen. Zo’n groep is een toom. De haan zorgt goed voor zijn wijfjes. Als er een andere haan in de buurt komt, jaagt hij die weg. Kukelekuuuu…….. Als je de haan hoort kraaien, doet hij dit om te zeggen : “Hier ben ik de baas”. Komt er een andere haan, dan zullen ze vechten. Wie wint, is de baas.

8 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ‘Hier ben ik de baas.’ 4.De kippen : vader = haan moeder = hen Kind = kuiken

9 Van alles wat Een kip eet zaden en mais, maar ook wormen en insecten. Tok, tok, tok… alweer een ei. Een hen legt eieren. Als je de eieren laat liggen, kan ze gaan broeden. Een hen met kuikens noem je een kloek.

10 Geef ze wat ruimte. Kippen moeten kunnen lopen in het hok. Zitten ze dicht op elkaar, dan gaan ze elkaar pikken. Het best heef je hen een hok met stokken erin. ‘s Nachts gaan ze op zo’n stok slapen. Zorg voor schoon water en voldoende licht.

11 5. Teken het menu van de kip ! zaden – wormen – maïs – insecten 6.Wat is een kloek ? Een hen met kuikens 7. Waar slapen de kippen ? In hun hok op een stok 8. Hoe verzorg je kippen het best ? Ze moeten kunnen lopen in hun hok. Ze moeten schoon water en voldoende licht hebben.

12 De kip zorgt voor : eieren vlees cake taart

13 Als de kippen konden praten Verbind elke uitdrukking met de goede tekening en daarna met de goede uitleg. Met de kippen op stok gaan.Vroeg gaan slapen Een kip zonder kop.Niet goed nadenken.

14 Zo blind als een kip.Slecht zien. Er als de kippen bij zijn.Er snel bij zijn.

15 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ‘Hier ben ik de baas.’ 4.De kippen : vader = haan moeder = hen Kind = kuiken

16 5. Teken het menu van de kip ! zaden – wormen – maïs – insecten 6.Wat is een kloek ? Een hen met kuikens 7. Waar slapen de kippen ? In hun hok op een stok 8. Hoe verzorg je kippen het best ? Ze moeten kunnen lopen in hun hok. Ze moeten schoon water en voldoende licht hebben.

17 De kip zorgt voor : eieren vlees cake taart

18 Als de kippen konden praten Verbind elke uitdrukking met de goede tekening en daarna met de goede uitleg. Met de kippen op stok gaan.Vroeg gaan slapen Een kip zonder kop.Niet goed nadenken.

19 Zo blind als een kip.Slecht zien. Er als de kippen bij zijn.Er snel bij zijn.

20 De kip

21 Kippen kom je op de boerderij tegen. Ze leggen eieren die jij bij je boterham eet. Niet op een stok Onze kip is familie van een wilde kip, het boshoen. Het boshoen leeft in warme landen in het bos. ‘s Nachts slaapt deze vogel op een tak van een boom. Het nest wordt op de grond gemaakt.

22 In toom houden De haan is de baas over een groep hennen. Zo’n groep is een toom. De haan zorgt goed voor zijn wijfjes. Als er een andere haan in de buurt komt, jaagt hij die weg. Kukelekuuuu…….. Als je de haan hoort kraaien, doet hij dit om te zeggen : “Hier ben ik de baas”. Komt er een andere haan, dan zullen ze vechten. Wie wint, is de baas.

23 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? ______________ Klik op het juiste antwoord de hende kipde haanhet kuiken

24 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? _____________________ Klik op het juiste antwoord een groep haneneen groep hennen een groep kuikens

25 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ________________________ Klik op het juiste antwoord Kom, we gaan slapen.Ik ben weg.Hier ben ik de baas.

26 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ‘Hier ben ik de baas.’ 4.De kippen : vader = ___________ Klik op het juiste antwoord kuikenhaan hen

27 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ‘Hier ben ik de baas.’ 4.De kippen : vader = haan moeder = __________ Klik op het juiste antwoord kuikenhaan hen

28 1.Wie is er de baas in het kippenhok ? de haan 2.Wat is een toom ? Een groep hennen. 3.Kukelekuu : ‘Hier ben ik de baas.’ 4.De kippen : vader = haan moeder = hen Kind = _____________ Klik op het juiste antwoord kuikenhaan hen

29 Van alles wat Een kip eet zaden en mais, maar ook wormen en insecten. Tok, tok, tok… alweer een ei. Een hen legt eieren. Als je de eieren laat liggen, kan ze gaan broeden. Een hen met kuikens noem je een kloek.

30 Geef ze wat ruimte. Kippen moeten kunnen lopen in het hok. Zitten ze dicht op elkaar, dan gaan ze elkaar pikken. Het best heef je hen een hok met stokken erin. ‘s Nachts gaan ze op zo’n stok slapen. Zorg voor schoon water en voldoende licht.

31 5. Teken het menu van de kip ! ____________ Klik op het juiste antwoord knaagdierenwormenmelk zadeninsectenmaïs

32 5. Teken het menu van de kip ! zaden – wormen – maïs – insecten 6.Wat is een kloek ? _____________________________ Klik op het juiste antwoord Een haan met kuikens.Een hen met kuikens.Een groep kuikens.

33 5. Teken het menu van de kip ! zaden – wormen – maïs – insecten 6.Wat is een kloek ? Een hen met kuikens 7. Waar slapen de kippen ? ___________________________ Klik op het juiste antwoord In hun nest.Buiten in de takken van de bomen.In hun hok op een stok.

34 5. Teken het menu van de kip ! zaden – wormen – maïs – insecten 6.Wat is een kloek ? Een hen met kuikens 7. Waar slapen de kippen ? In hun hok op een stok 8. Hoe verzorg je kippen het best ? _____________________________________________________ Klik op het juiste antwoord Ze moeten kunnen lopen in hun hok. Ze moeten een weide hebben om in rond te scharrelen. Ze moeten schoon water en voldoende lichte hebben.

35 De kip zorgt voor : _____________ ledertaartkotelettenvleeseierenpotencake

36 Klik, op de volgende dia’s, op de juiste omschrijving van het spreekwoord.

37 Er als de kippen bij zijn. Vroeg gaan slapenNiet goed nadenken. Slecht zien.Er snel bij zijn.

38 Vroeg gaan slapen Een kip zonder kop. Niet goed nadenken. Slecht zien.Er snel bij zijn.

39 Met de kippen op stok gaan. Vroeg gaan slapenNiet goed nadenken. Slecht zien.Er snel bij zijn.

40 Zo blind als een kip. Vroeg gaan slapenNiet goed nadenken. Slecht zien.Er snel bij zijn.

41 Super !


Download ppt "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."

Verwante presentaties


Ads door Google