De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: www.KNZB.nl Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: www.KNZB.nl Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1."— Transcript van de presentatie:

1 Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: www.KNZB.nl Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1

2 Tijdens de Internationale toernooien werd op de volgende punten het accent gelegd:

3 Het spelen of trachten te spelen van de bal met 2 handen. Attentie bij het (trachten te) blokken met twee handen/armen, bij een schot op doel of pass naar een medespeler. Buiten de 5 meter is dit een U20, binnen de 5 meter een strafworp.

4 Het verdedigen (vasthouden) met 2 handen moet worden bestraft met een U20 (WP 21.10). Dit wordt te weinig toegepast! Attentie bij pressing en ook bij duels aan de zijkant van het veld (dus overal in het speelveld!)

5 Wees attent op het onnodig geven van een contra fout tegen de midvoor: Bijvoorbeeld wanneer de overtreding geen invloed heeft op het spel; De midvoor zwaar wordt verdedigd en een kleine/gewone fout maakt

6 Simuleren (WP 20.17): Dit wordt in het algemeen te weinig bestraft. Denk aan het bewegen van de aanvaller met bal in de tweede lijn naar de verdediger toe, om een vrije worp te forceren.

7 De contra-fout (Deze benaming/uitdrukking komt niet voor in de Spelregels) Het fluiten voor een overtreding tegen de aanvallende ploeg mag alleen gebeuren als een actie (overtreding) van een aanvallende speler: Direct van invloed is op het spel en/of de aanvaller hier duidelijk voordeel uit haalt; Wanneer de overtreding “overduidelijk” is en mogelijk grenst aan of kan leiden tot “zwaar/onbesuisd” spel). (Dus niet direct bij het kiezen van positie).

8 Laat het duel midvoor/midachter zoveel mogelijk doorgaan, maar het is wel toegestaan aan de midvoor een vrije worp te geven.

9 Een aanvaller ligt (zonder bal en voor de ballijn); Een aanvaller (zonder bal en voor de ballijn) door het 2 meter gebied zwemt. Het is een overtreding wanneer in de 2 meter:

10 Attentie met name bij het nemen van een vrije worp gegeven buiten de 5-meter: De verdediger moet zichtbaar afstand nemen van de nemer van de vrije worp (indicatie is 1 meter); De uitvoering van de worp moet snel gebeuren.


Download ppt "Spelregels 2013 – 2017 Zie altijd voor laatste spelregels: www.KNZB.nl Blijf voor correcties de nieuwsbrief goed volgen! 1."

Verwante presentaties


Ads door Google