De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken."— Transcript van de presentatie:

1 Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken

2 Programma 1.De regiobegeleiders in kaart 2.Wat doet een regiobegeleider? 3.Waarom voor regiobegeleiders zendende instanties broodnodig zijn…

3 1. Regiobegeleiders in drie regio’s Regio Noord Lara Schout, Pieter Witteveen, Jetty Nouta en Annacarina Klein Regio Zuid-Oost Irma Visser, Rianne Segers en Nelleke ten Napel Regio Zuid-West Bertha van der Vlies, Corina Nagel en ???

4 2. Wat doet een regiobegeleider? Zorgen dat GVO goed loopt op de scholen. Zorgen dat de docent ‘lekker in zijn vel’ zit.

5 Hoe werken wij daaraan? Wij onderhouden contact met: Docenten Zendende instanties Scholen Bureau PC GVO Landelijke organisaties (IKOS, JOP en HGJB)  Kortom, het eerste aanspreekpunt voor GVO zaken in onze regio.

6 Wat doen we nog meer? Relaties opbouwen en de regio in kaart brengen. Docenten begeleiden en passende scholing aanbieden. Met in ons achterhoofd de acht competenties die zijn vastgelegd in de wet BIO GVO nog sterker op de kaart zetten

7 3. Het belang van goed functionerende zendende instanties De zendende instantie zit kort op de school en kort op de docent.  Daarom zijn zendende instanties dé instantie om contact te onderhouden met de scholen en docenten in hun woonplaats!!

8 Wat kan een zendende instantie doen? Betrokken zijn bij de docent door gebed De docent opnemen in relevantie netwerken van kerkelijk werkers of het jeugdwerk. Contact onderhouden met de docent en de school. Ouders informeren en wijzen op de mogelijkheid om GVO aan te vragen en/of scholen wijzen op de mogelijkheid dit aan de ouders aan te bieden. Werven en selecteren van eventuele nieuwe of extra docenten. Het mee-ontwikkelen van een visie op in de in de woonplaats.

9 Samen staan we sterk! De docent, de zendende instantie, de regiobegeleider, en bureau PC GVO. Onoverzichtelijk? Per school is een team van professionals beschikbaar om kwalitatief goed GVO neer te zetten! Ieder draagt daaraan vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid bij.

10 Samen staan we sterk! Wij hopen op een hele goede samenwerking met u!


Download ppt "Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken."

Verwante presentaties


Ads door Google