De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Iedereen doet mee!. Aanleiding Nodig in nieuw zorglandschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Iedereen doet mee!. Aanleiding Nodig in nieuw zorglandschap."— Transcript van de presentatie:

1 Iedereen doet mee!

2 Aanleiding

3 Nodig in nieuw zorglandschap

4 Innovatie

5 Doel en doelgroep Signaleren en signalen adequaat oppakken Voorkomen overbelasting mantelzorgers Zorgen voor dagactiviteiten in de woonomgeving van de burgers Aansluiten bij en ondersteunen van burgerinitiatieven Lacune opvullen door wegvallen dagbesteding Meten wat er is bereikt Draaiboek voor verdere uitrol Burgers die wonen in de gemeente Súdwest Fryslân, Littenseradiel of de Fryske Marren.

6 Wat willen we bereiken

7

8 Dorps- en wijkbelangen Wijkvereniging

9 Hoe willen we dat bereiken? Effectief signaleren van eenzaamheid, armoede, huiselijk geweld en overbelaste mantelzorgers door burgers/ vrijwilligers of professionals Vanuit verschillende perspectieven wordt naar diverse thema’s bekeken.

10 Hoe willen we dat bereiken? Aansluiten bij burgerinitiatieven Daar waar niets is helpen te starten Zorgen voor elkaar in de buurt of op straatniveau

11 Hoe willen we dat bereiken? Burgers met elkaar om tafel om ideeën te genereren Deskundigheidsbevordering in de wijk/ het dorp: wat kan ik met een signaal? Maar ook: mag ik iemand aanspreken om het leuk te houden in de wijk?

12 Hoe willen we dat bereiken? Verstevigen van eigen kracht betekent dat mensen inzicht krijgen in hun situatie. Door dit met individuele inwoners te bespreken worden zij zich bewust van hoe zij in het leven staan en wat ze nog zouden willen.

13 Ouderenster

14 Activiteiten en kosten Subsidie aangevraagd om project te kunnen starten o.a. ontwerpen en verspreiden (werkwijze) signalenkaart Pilotdorpen en -wijken zoeken Plannen maken met pilotdorpen en –wijken Uitvoeren plannen. Evt. materiële benodigdheden worden met andere fondsen bekostigd. Inzetten Effectenster in pilotdorpen en -wijken

15 VRAGEN?


Download ppt "Iedereen doet mee!. Aanleiding Nodig in nieuw zorglandschap."

Verwante presentaties


Ads door Google