De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scheiding Nederlanden 1.Filips II en de Katholieke Kerk 2.De mensen lieten zich meeslepen in de beeldenstorm 3.De ongelukseeuw 4.fotoalbum.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scheiding Nederlanden 1.Filips II en de Katholieke Kerk 2.De mensen lieten zich meeslepen in de beeldenstorm 3.De ongelukseeuw 4.fotoalbum."— Transcript van de presentatie:

1 Scheiding Nederlanden 1.Filips II en de Katholieke Kerk 2.De mensen lieten zich meeslepen in de beeldenstorm 3.De ongelukseeuw 4.fotoalbum

2 Filips II en de Katholieke Kerk Wou 1 godsdienst in zijn rijk. Dus liet hij ketters opsporen en aanduiden Leiders van het verzet:Graaf van Egmont g.van Hoorne en Willem van Oranje.

3 De mensen lieten zich meeslepen in de Beeldenstorm Beeldenstorm in 1566 Legeraanvoerder: hertog van Alva Willem van Oranje stelde leger samen die zich verzette tegen het bestuur van Alva Uiteindelijk vielen onze gewesten uiteen in -P-Protestantse Noorden -K-Katholieke Zuiden

4 ongelukseeuw Voor de zuidelijke Nederlanden werd het een ongelukseeuw

5 Fotoalbum Willem van Oranje Carolus Borromeuskerk

6 Filip 2 gevolg ketters

7


Download ppt "Scheiding Nederlanden 1.Filips II en de Katholieke Kerk 2.De mensen lieten zich meeslepen in de beeldenstorm 3.De ongelukseeuw 4.fotoalbum."

Verwante presentaties


Ads door Google