De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business."— Transcript van de presentatie:

1 Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business Competence* Licence

2 34 Landen 4 Continenten 20 Talen Wereldwijd

3 Bij LifeManagement gaat het om de volgende Hard Skills en Soft Skills Module 1: Economisch denken Module 3: Individuele kracht Module 2: Economisch plannen Deze skills worden in 3 modules behandeld:

4 MANAGEN (Een plan hebben en dit realiseren) INDIVIDUELE KRACHT ONDERKENNEN (het gevoel van de eigen waarde laten groeien) ACTIVEREN (Onderneem zelf i.p.v. dat je iets ondergaat) ECONOMISCH DENKEN (het huishoudplan en budgetbeheer) goed onderbouwd kunnen BESLISSEN (in het bijzonder bij financiële vraagstukken) SOCIAAL COMPETENT worden (ge zamelijk i.p.v. alleen) Hoe bereik je nou deze algemene doelen:

5 Leert hoe het is om SAMEN TE WERKEN Vaardig wordt in het ZELF OPLOSSEN van vraagstukken Inzicht krijgt in hoe hij ZELF ACTIEF kan worden Inzicht krijgt in de kennis die hij nodig heeft om zijn EIGEN KRACHT te ontwikkelen Vaardigheden ontwikkeld om zelf te kunnen BESLISSEN Zich bewust wordt dat hij TROTS op zichzelf mag zijn We willen bereiken dat de deelnemer:

6 Dat doen we in de LIFEMANAGEMENT TRAINING met: de storytelling methode die bestaat uit: discussies groepswerk presentaties planning van de activiteiten die je moet doen gebruik van multimedia examen doen competities verzamelen van kennis uitvoeren van taken coaching begeleide intervisie training oefening simulatie

7 Met een: “LAAT ZIEN WAT JE KUNT” ASSESSMENT Hoe? Door: betrouwbare, actieve deelname Het oplossen van taken, individueel en in groepswerk Activiteiten te plannen, te realiseren en ze te presenteren Het examen uit te voeren

8 De tijdsduur hangt geheel van de leercompetenties van de doelgroep af, waarbij het ook gaat om -De mogelijkheden alsook de wil om te leren. Ervaringen in Oostenrijk hebben aangetoond dat er: gemiddeld 50 trainingsuren en ongeveer 20 uren huiswerk nodig is. Het programma kan in een sessie, als ook gemoduleerd worden gedaan (bijvoorbeeld in een kalenderjaar) Het ontwerp van de training/cursus

9 Op 30 mei wordt Lucasito Rossi 15 jaar. Dit moet een speciale verjaardag worden. Lucasito wil daarom 30 vrienden uitnodigen. De LIFEMANAGEMENT Story: Hoe Lucasito zijn verjaardag viert Met behulp van de STORYTELLING methode wordt de volgende casus behandeld:

10 Lucasito viert zijn verjaardag Als zijn moeder dat hoort, valt zij bijna in onmacht. De woning is veel te klein en de gasten moeten toch ook wat aangeboden worden. Dat is veel te duur. Vader heeft net zijn baan verloren en dus kunnen er nu geen grote sprongen worden gemaakt. Wat gaat Lucasito nu doen? Hij wil nu de kantine van de voetbalvereniging gaan gebruiken. De voorzitter van de club wil een contract met hem afsluiten. Waarom? Lucasito wil een geluidsinstallatie hebben voor de muziek. Die kost 1200 euro als hij hem koopt en 800 als hij hem huurt. Hoe komt hij aan het geld en wat besluit hij te doen?

11 Lucasito viert zijn verjaardag Lucasito wil ook drank voor de gasten hebben. Welke mogelijkheden zijn er hiervoor? Lucasito mag maximaal 30 mensen uitnodigen. Waarop selecteert hij die als hij er 60 heeft? Hij wil het feest kostendekkend maken. Hoe doet hij dat? Lucasito wil met enkele vrienden het feest organiseren en met hen de taken hiervoor verdelen. Over welke taken hebben we het dan? Hoe selecteert hij zijn vrienden om alle taken goed uit te voeren?

12 HET LIFEMANAGEMENT VERHAAL DE ONDERNEMING VERJAARDAGSFEEST Welke behoeftes probeert Lucasito met het verjaardagsfeest te bevredigen? Het lijkt dus wel op een kleine onderneming. Opdracht: ga in groepjes van 3 of 4 personen alle onderstaande vragen behandelen en presenteren. Welke doelen wil hij daarmee bereiken? Wat kan er in de beste situatie, wat in de slechtste situatie gebeuren? Welke wensen, angsten, behoeftes hebben zijn ouders? Hoe kan hij het idee aan zijn moeder verkopen? Welke schaarste factoren zijn er bij hem bekend? Wat zal het feest hem gaan kosten?

13 LIFEMANAGEMENT AFSLUITING De vragen hebben betrekking op de onderwerpen die we besproken hebben. Als afsluiting is er een schriftelijk examen. Als je slaagt krijg je het erkende EBC*L LifeManagement certificaat.


Download ppt "Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business."

Verwante presentaties


Ads door Google