De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Conferentie Studiesucces Nieuwe Verbindingen 14 december 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Conferentie Studiesucces Nieuwe Verbindingen 14 december 2012."— Transcript van de presentatie:

1 Conferentie Studiesucces Nieuwe Verbindingen 14 december 2012

2 Ontstaan van de KWP Samenwerking tussen Erasmus Universiteit en gemeente Rotterdam Uitgebreid met andere kennisinstellingen in Rotterdam Erasmus Universiteit, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Inholland, CEDgroep, ROC Zadkine en Albeda College, FOKOR.

3 Doel van de KWP kennisontwikkeling op het gebied van Rotterdams talent uitwisseling en de toepassing van die kennis en daarmee aan het verbeteren van het onderwijsbeleid en de praktijk van het onderwijs in Rotterdam (door het gebruik van die kennis). “evidence for practice”, maar ook “practice based evidence”

4 Beoogd resultaat Meer kennis Meer kennisuitwisseling (de kennis op de plaats waar het nodig is, reële en virtuele bijeenkomsten ) Meer coalities in Rotterdam tussen onderzoekers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals een beter onderbouwd onderwijsbeleid en een betere kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs

5 Voor Rotterdam relevante thema’s onderwijsbeleidsplannen “Beter presteren” en “Aanval op de uitval” Kwaliteit van taal en rekenen onderwijs Kwaliteit van de samenwerkingsrelaties in de wijk (ouderbetrokkenheid, opvoedingsondersteuning, brede school activiteiten, etc etc) Professionele capaciteit van scholen (docenten en schoolleiders)

6

7 Vraagstukken Hoe kunnen we verder ontwikkelen als netwerk? Hoe kunnen we de praktijk nog verder invlechten in de KWP? Welke ‘producten’ kunnen we nog meer opleveren?

8 Hoe kan je ons vinden? www.kenniswerkplaats- rotterdamstalent.nl www.kenniswerkplaats- rotterdamstalent.nl Secretariaat Risbo, Tom Tudjman, tudjman@risbo.eur.nl


Download ppt "Conferentie Studiesucces Nieuwe Verbindingen 14 december 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google