De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geld Thomas Beeftink.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geld Thomas Beeftink."— Transcript van de presentatie:

1 Geld Thomas Beeftink

2 Inhoud Ik ga het hebben over: Ontstaan van geld.
Hoe wordt geld gemaakt? Hoe ga je met geld om? Munteenheden Betalen Vragen????

3 Ontstaan van geld Ruilhandel Goederenhandel Munten
Onze voorouders hadden geen geld. Deze ruilhandel werkte prima totdat er meer en meer dingen van ongelijke waarde kwamen. Toen hadden mensen niet altijd meer goede dingen om te ruilen. Vee, gedroogd vlees of schelpen zijn soorten goederengeld. Om het betalen makkelijker te maken was het makkelijker om kleine waardevaste spullen te gebruiken en daarvoor namen ze meestal kleine stukjes goud en zilver mee. Het onhandige van die stukjes goud en zilver was wel dat je ze steeds moest wegen. Daarom begonnen de mensen munten te maken. Ze maakten ze altijd precies even zwaar zodat het allemaal waardes had.  

4 Wanneer is het geld in Nederland ontstaan?
Hollandse gulden Carolusgulden Portret gulden In 1378 kwam de Hollandse gulden van graaf Willem V in omloop. De benaming gulden komt van gulden florijn. Na de gouden carolus van 1521 kwam in 1582 de zilveren carolus, die tot 1680 gold als eerste eenheidsmunt voor de Zeventien Provinciën. In 1694 kwam de generaliteitsgulden in omloop, met de Nederlandse maagd-met-lans. Vanaf 1818 zijn guldens geslagen, met een portret van de koning(in)

5 Hoe wordt geld gemaakt? Munten Bankbiljetten
In de fabriek beginnen ze als grote rollen metaal. Die rollen worden in lange smalle stroken gesneden. Uit die stroken worden platte rondjes gehaald. Dit zijn ‘rondellen’. Daarom wordt de rondel tussen twee hele sterke stempels gelegd. Die slaat de afbeeldingen in de munt.

6 Hoe ga je met geld om? Zakgeld Kleedgeld Belgeld Zelf geld verdienen
Sparen Lenen Keuzes maken

7 Munteenheden Soorten De Euro

8 Betalen Contant of cash Pinnen Online betalen

9 Vragen??????


Download ppt "Geld Thomas Beeftink."

Verwante presentaties


Ads door Google