De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GGD & GHOR: ‘ Hoe vinden wij elkaar?’ 13 maart 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GGD & GHOR: ‘ Hoe vinden wij elkaar?’ 13 maart 2012."— Transcript van de presentatie:

1 GGD & GHOR: ‘ Hoe vinden wij elkaar?’ 13 maart 2012

2 Doel/wensen van het middagprogramma: Beeld- Oordeel- en Besluitvorming (BOB) Wanneer schaal je op? GGD & GHOR waarom samenwerken? Kennen en gekend worden? Handvatten en tools Praktische invulling ….

3 Wat betekent OTO voor de GGD en GHOR en hoe hierin samen te werken? Samenvattend: Programma: Een aanzet geven tot het maken van een ‘handboek OTO-GROP’

4 Een korte introductie… Over het toepassen van BOB Over het toepassen van de drie ‘P’-s

5 Beeld- Oordeel en Besluitvorming Waarom Opleiden, Trainen en Oefenen? Wie gaan we opleiden, trainen en oefenen? Wat gaan we opleiden, trainen en oefenen? Welke processen betreft het? Wat is regulier en wat is ‘opgeschaald’? Wie doet wat?

6 Beeld- Oordeel en Besluitvorming De juiste volgorde: O – T – O Van simpel naar complex, van individu naar team Zijn er processen te clusteren? Welke betrokkenen zijn er nog meer? – RIVM (MOD, BOT-mi) – LCi – GAGS – Veterinair Hoe past het in het geheel?

7 Beeld- Oordeel en Besluitvorming Maken van een meerjarenplan oefenbeleidsplan Maken van een OTO-jaarplan We gaan Opleiden, Trainen en Oefenen Kijk ook op de producten in de OTO-Toolkit!

8 De drie ‘P’-s… Professionaliseren Profileren en Positioneren

9 De drie ‘P’-s… Professionaliseren: Opbouwen en behouden van een krachtige missie, visie en strategie die het fundament vormen van het GROP en OTO. Vertaald: Een serieuze en daadkrachtige aanpak voor een functioneel GROP

10 De drie ‘P’-s… Profileren: De inzet van de juiste strategie en middelen voor implementatie om het verhaal van een GROP en OTO te leven en te laten leven. Vertaald: Gebruik OTO om het plan functioneel te maken, te toetsen en te onderhouden. GROP en OTO horen bij elkaar.

11 De drie ‘P’-s… Positioneren: Met een doordacht beleid kan de GROP- beheerder de dialoog aangaan met de directie/management en medewerkers/collega’s en/of deze informeren; offensief waar het kan, defensief waar het moet.

12 Vertaald: Het moet geen speeltje zijn van de betreffende GROP-beheerder, het gaat iedereen in de organisatie aan.

13 Hoe? Samenstellen 6 groepen: 1.GROP & GRIP 2.3 ‘P’-s van het OTO 3.MMK 4.IZB 5.PSH 6.GOR


Download ppt "GGD & GHOR: ‘ Hoe vinden wij elkaar?’ 13 maart 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google