De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Met twee Benen op de grond” Beenverlengingstechnieken bij fibula aplasie en PFFD.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Met twee Benen op de grond” Beenverlengingstechnieken bij fibula aplasie en PFFD."— Transcript van de presentatie:

1 “Met twee Benen op de grond” Beenverlengingstechnieken bij fibula aplasie en PFFD

2 Vraagstelling Welke achtergrond informatie alsmede fysiotherapeutisch relevante informatie omtrent beenverlenging kunnen wij verschaffen aan ouders van kinderen tussen de leeftijd van 4-12 jaar die fibula aplasie of PFFD hebben?

3 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied?

4 Criteria Voor beenverlenging de voet, enkel, knie en heup stabiel beenlengteverschil niet > dan 30 %

5 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied? Welke methodes voor beenverlenging bestaan er?

6 Beenverlengingstechnieken Wagner. Distractie epifisiolyse. Ilizarov.

7 Ilizarov Methode Latente fase. Distractie fase. Consolidatie fase. Revalidatie fase.

8 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied? Welke methodes voor beenverlenging bestaan er? Welke complicaties kunnen bij beenverlenging optreden?

9 Complicaties Laesies van bloedvaten Perifere zenuwlaesies Infecties rondom Kirschner draden en de Schanz schroeven Neurovasculaire schade Gewrichtscontracturen Subluxatie of dislocatie van gewrichten Fracturen en deformiteiten Premature consolidatie Breuken van implantaten Psychologische stress

10 Psychologische aspecten Belasting op kind en gezin Psychische belasting gedurende een beenverlengingsprocedure Nieuwste inzichten

11 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied? Welke methodes voor beenverlenging bestaan er? Welke complicaties kunnen bij beenverlenging optreden? Wat is de taak van een fysiotherapeut, binnen de behandeling van een patiëntje, tijdens een beenverlengingsprocedure?

12 Fysiotherapie Pre-operatieve fase Post-operatieve fase

13 Pre-operatieve fase Gewrichtsmobiliteit Spierkracht Beenomvang meten Gangpatroon Voorlichting

14 Post-operatieve fase Transfertrainig Gewrichtsmobiliteit Spierkracht Gangpatroon ADL-functies

15 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied? Welke methodes voor beenverlenging bestaan er? Welke complicaties kunnen bij beenverlenging optreden? Wat is de taak van een fysiotherapeut, binnen de behandeling van een patiëntje, tijdens een beenverlengingsprocedure? Wat zijn de verschillende visies en behandelingsmogelijkheden met betrekking tot beenverlenging tussen Amerika, Engeland en Nederland?

16 Verschil in visie Pijnreductie Passief rekken Functioneel trainen

17 Subvragen Wanneer komt een kind met fibula aplasie of PFFD voor beenverlenging in aanmerking, en wanneer bevindt een kind zich in het risicogebied? Welke methodes voor beenverlenging bestaan er? Welke complicaties kunnen bij beenverlenging optreden? Wat is de taak van een fysiotherapeut, binnen de behandeling van een patiëntje, tijdens een beenverlengingsprocedure? Wat zijn de verschillende visies en behandelingsmogelijkheden met betrekking tot beenverlenging tussen Amerika, Engeland en Nederland?

18 De Fact-sheets criteria voor een beenverlengingsoperatie operatietechniek het distractie frame de distractiefase Complicaties psychologische aspecten

19 Bedankt voor jullie aandacht.

20 Zijn er nog vragen?


Download ppt "“Met twee Benen op de grond” Beenverlengingstechnieken bij fibula aplasie en PFFD."

Verwante presentaties


Ads door Google