De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waterwerk in 2025 April 2010. 100 jaar achter de rug 15 jaar vooruit Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Welke ondersteuning verwachten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waterwerk in 2025 April 2010. 100 jaar achter de rug 15 jaar vooruit Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Welke ondersteuning verwachten."— Transcript van de presentatie:

1 Waterwerk in 2025 April 2010

2 100 jaar achter de rug 15 jaar vooruit Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Welke ondersteuning verwachten de groepen van de landelijke organisatie? Waar zitten de waterwerkgroepen op te wachten qua spelondersteuning?

3 Succes is een keuze! Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Hoe krijg je een grotere instroom van kaderleden? Hoe krijg je een grotere instroom van jeugdleden? Hoe houd je oudere jeugdleden vast (en laat je ze doorstromen naar de staf)? Wat is daarbij gewenst aan ondersteuning vanuit de RA? Wat is daarbij door de RA gewenst aan ondersteuning vanuit de landelijke projectgroepen (zeg maar van de LA)?

4 Waarvan worden de groepen gelukkig? Nieuwe spelvisie wordt nu uitgewerkt in spelmaterialen / insignes / handboeken. –Is dat wat de groepen verwachten? Willen ze iets anders, in een andere vorm? Als we een nieuw welpenverhaal schrijven met “natte accenten” (waarin de huidige Dolfijnen zich zouden moeten herkennen), gaan ze daar dan ook mee aan de slag? –Met het Dolfijnenverhaal is tot op heden immers ook niet zoveel gebeurd. Het wordt in de praktijk weinig gebruikt. Er is nu geen nieuw handboek Scouts voorzien. –Zal dat gemist gaan worden? –Komt wel een nieuw insigneboek –Wat willen de groepen wel op spelgebied? –Wat hebben de RA’s nodig om de groepen te ondersteunen op het gebied van spel?

5 Welke spelmaterialen nodig? Worden de huidige spelmaterialen gebruikt? a)Scouts handboek / specialiteitenboek / Sleutel14 b)Waterspelenboek (papier-online) c)Blauwe wimpel d)Zwerven door Nederland e)CWO Instructieboeken Katwijkse Zeeverkenners 1.CWO Zeilen 2.CWO Roeien 3.Wedstrijdboek Noteer de letters die wel worden gebruikt Andere spelmaterialen nodig? Voorbeelden: Thema programma’s Zomerkamp programma’s Spelen databank op een centrale website Nieuw insigneboek Voorbeeld jaarplanner Ander botenmateriaal voor de jongsten / of juist voor de oudere jeugdleden Noteer wat de groepen echt willen

6 Waterwerk in 2025 April 2010


Download ppt "Waterwerk in 2025 April 2010. 100 jaar achter de rug 15 jaar vooruit Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Welke ondersteuning verwachten."

Verwante presentaties


Ads door Google