De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord."— Transcript van de presentatie:

1 Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord

2 Wij zijn met onze klas op het idee gekomen om op verschillende plaatsen in de polder een centrale spuitplaats te bouwen. We kwamen op het idee omdat door de nieuwe regelgeving het straks verplicht wordt om het water waarmee de spuit wordt schoongemaakt en doorgespoeld/gereinigd moet worden. Omdat de kosten flink kunnen oplopen, is het financieel zeer nadelig als elke boer een eigen spuitplek bouwt. Inleiding

3 Plattegrond 1. Schuur voor keuren spuit 2. Kantoor 3. Spoelplaats om de spuit schoon Te spuiten aan de buitenkant/ Binnenkant. 4. Magazijn voor bestrijdingsmiddelen 5. Opslag gebruikte middelen(residu) 6. Opslag water 7. Verwerking restmiddel (afbreken residu) 8. Tijdelijke opslag middelen 9. Plaats om middelen in tank te doen 10. Plaats om water te tanken 11. Sloot waar water uit komt om Van te tanken.

4 Een spuit moet elke drie jaar gekeurd worden. Deze spuit kan op de gezamelijke plek gekeurd worden. Keuren spuit

5 Nadat de spuit is gebruikt, wordt deze aan de binenkant gereinigd. De buitenkant gebeurd op een speciale plek op de gezamelijke SMP. Spoelplaat voor afspuiten van spuit

6 Op deze plaats kunnen de middelen worden opgehaald en de lege bussen met statiegeld ingeleverd worden. Magazijn bestrijdingsmiddelen.

7 Opslag water Om te kunnen spuiten is er water nodig, dit zit in twee grote tanken waarvan het water afkomstig is van daken van bedrijven uit de buurt.

8 Verwerking residu Al het overgebleven spuitmiddel wordt in fyto bakken afgebroken door bacteriën.

9 Locatie’s spuit middelen plaats. Emmeloord is de hoofdlocatie van de spuitplaatsen. Bedrijven zoals Agrifirm, Profyto zijn leverancier van middelen. Deze worden vanuit Emmeloord weer verspreid in de hele Noord Oost Polder. De spuitplaatsen liggen in een gemiddelde straal van 5 km. Bij elke locatie worden de middelenflessen ingenomen tegen €5 statiegeld. Bij elke locatie is een spoelplaats voor het schoonspuiten van de veldspuit. Het spoelwater wordt in een fytobak gezuiverd. Het water word zo gereinigd dat het weer aan de eisen voldoet van het oppervlaktewater

10 Voordelen gezamenlijke spuit middelen plaats. Altijd een breed assortiment aan spuitmiddelen bij de spuit middelen plaats. Een goed spuitadvies. Een weerstation. Een centrale plek om je spuit af te spuiten, met veel mogelijkheden omdat er veel mensen komen. Statiegeld op de verpakkingen. Spuitkeuringen kunnen hier plaats vinden. Het voorkomen van puntemissie op het erf. Kosten besparend Thuis hoeft er geen spuit plaats gebouwd te worden Het scheiden van water en spuitmiddelen kan gefinancierd worden omdat er zoveel boeren komen. Overig spuitwater wordt opgeslagen en gescheiden, zo belandt dit spuitwater niet in het milieu. Gewasbeschermingsmiddelenkast hoeft niet thuis gekeurd te worden maar bij de spuit plaats. Dit alles kan gefinancierd worden omdat alle boeren uit een straal van 5km naar deze spuit plaats komen en er zo meer mogelijkheden en luxe geplaatst kan worden, zo heeft iedereen er voordeel van. Onder andere omdat het spuitwater zo niet meer in de sloot beland zorgt dit voor een beter milieu, 1 vaste plaats heeft dus vele voordelen.


Download ppt "Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord."

Verwante presentaties


Ads door Google