De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lukas 6 vers 27-35 Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lukas 6 vers 27-35 Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?"— Transcript van de presentatie:

1 Lukas 6 vers 27-35 Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Een ieder heeft lief die hen liefheeft. Heb je vijanden lief en doe goed aan anderen, dan zul je kind van God zijn. Zondag 21 februari 2016 “Reminiscere” tweede zondag van de veertigdagentijd

2

3 Jezus gaat verder met het liefde gebod, de weg gaat verder, wij zetten een stap vooruit. (de schoenen) De liefde is de grond van mensen die de weg van Jezus willen volgen.

4

5 Als wij de weg van Jezus volgen en liefhebben die ons vijandig zijn, dan moeten wij onze nek uitsteken. Dan zijn wij anders dan de mensen om ons heen en dat is moeilijk. Wij steken niet graag ons hoofd boven het maaiveld uit.

6 Mensen zijn één (weergegeven door de tulpen één in soort, één in kleur, één in lengte), maar als er één een stap vooruit zet achter Jezus aan naar de ander toe, dan steekt die zijn hoofd boven het maaiveld uit.

7

8 Ik ga, zet een stap naar de ander, schoenen aan om met hem op weg te gaan, die ons voorgaat naar de ander, ons voorgaat naar leven, die ons zegt lief te hebben, oneindig veel lief te hebben om zo het verschil te maken.

9


Download ppt "Lukas 6 vers 27-35 Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?"

Verwante presentaties


Ads door Google