De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BP Holdings Madrid Spain News Updates: Operational excellence.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BP Holdings Madrid Spain News Updates: Operational excellence."— Transcript van de presentatie:

1 BP Holdings Madrid Spain News Updates: Operational excellence

2 John Sieg, BP's groepshoofd van de operaties, industriële ongevallen heeft bestudeerd en zegt dat veel kunnen worden herleid naar één van acht specifieke gebreken in procesveiligheid. Als managers had gevraagd de juiste vragen op het juiste moment, zegt hij, misschien hebben ze een kans om in te grijpen en juiste potentieel gebreken voordat een ongeval zich heeft voorgedaan. Dit is de reden waarom BP's operationele leiders zijn begonnen met behulp van een techniek genaamd de 'acht lijnen van onderzoek' wanneer zij waarnemen werken en praat met de frontlinie personeel. De 'acht lijnen van onderzoek' spiegel van de acht gebreken en bestaat uit een aantal specifieke vragen die zijn ontworpen om te helpen identificeren van potentiële problemen leiders.

3 Voorbeelden steek de industrie, bijvoorbeeld, het ongeval Piper Alpha in de Noordzee van het Verenigd Koninkrijk in 1988 was grotendeels een gevolg van exploitanten niet het gevaar die betrokken zijn bij het opstarten van een pomp, wanneer de ontlastklep had verwijderd voor onderhoud ter plaatse. In het hulpprogramma voor 'acht lijnen' wordt dit gedekt door de lijn van onderzoek nummer drie – 'gevaren erkenning en reactie vermogen'. Een raffinaderij brand in Californië in 1999 werd voornamelijk veroorzaakt door het openen van een lijn van de NAFTA die had een lekkende blok klep wanneer de eenheid in werking was, wat resulteert in een ongecontroleerde koolwaterstof release-dit zou kunnen zijn door lijn nummer zes op 'breken insluiting gedekt'.

4 De 2005 Buncefield brandstof depot explosie in het Verenigd Koninkrijk volgde de overvulling van een tank als een schakeloptie niet aan het werk – vallende lijn van onderzoek nummer zeven, met betrekking tot apparatuur overvulling. Sieg is een mechanische ingenieur van opleiding die al meer dan 30 jaar leidt operaties voor chemische stoffen reus DuPont, en op een bepaald moment verantwoordelijk voor meer dan 30 grote installaties wereldwijd. Hij zegt: "al mijn ervaring vertelde me dat een combinatie van deze acht tekortkomingen aan de meeste ongevallen bijgedragen en, dus, het was belangrijk dat een eenvoudige manier voor lijn leiders de juiste vragen te stellen om ervoor te zorgen dat de relevante risico's worden beheerd vinden."

5 Een paar jaar geleden, besproken Sieg de acht gebreken aan BP's operaties Academy-gelegen aan de Massachusetts Institute of Technology. Een van de deelnemers en Curt Bakle, nu een leider van de operaties in de BP Petrochemie fabriek in Hull, UK, herinnert eraan hoe afgevaardigden tijdens de operaties Academy vergadering bedacht het idee van 'acht lijnen van onderzoek' aan de acht gebreken. "We gingen zitten en besproken hoe we kunnen werken met de gegevens John had verstrekt om iets eenvoudig en nuttig dat wij naar het veld nemen konden te maken."

6 Sieg zegt: "We hield het eenvoudige – minder dan de vingers op beide handen – maar zorgde ervoor dat het had betrekking op de echt kritische gebieden. Het beginsel is dat als de antwoorden die een leider wordt vermeld dat een van deze gebreken aan de kleinste graad aanwezig zou kunnen zijn, dan hij of zij heeft de verplichting om het werk te stoppen totdat het is onderzocht en opgelost.“ BP executive vice-president voor de veiligheid en operationele risico's (S & of), Mark Bly, benadrukt het belang van leiders die betrokken zijn bij de organisatie in het observeren van het verloop van werkzaamheden te begrijpen als is het bereiken van de verwachte voorwaarden. "De acht lijnen van onderzoek is een geweldige tool die voorziet in een systematische benadering om te helpen leiders dit doen," zegt hij. "Als ik in het veld doen inspecties, ik draag een kaart met een beschrijving van de acht lijnen van onderzoek in mijn borstzak."

7 De acht lijnen zijn verdeeld in twee groepen van vier. De eerste groep is over routinebewerkingen. Zij betrekking hebben op lagen van bescherming; veiligheid-kritieke apparatuur en instrumenten; het vermogen van mensen werk; en procedures volgen. De tweede groep gaat over niet-routinematige activiteiten. Zij betrekking hebben op de paraatheid in geval van abnormale verrichtingen; breken van inperking; vermijden van overfilling of overpressurising vaartuigen of recipiënten; en 'juiste materiaal, juiste plaats'. Goed materiaal, juiste plaats, bijvoorbeeld, is over het vermijden van gevaarlijke materialen krijgen in het verkeerde deel van een systeem.

8 De acht regels tool is onderdeel van het bredere netwerk van controles en saldi dat BP is geïntensiveerd sinds de 2010 Deepwater Horizon tragedie, met inbegrip van de oprichting van de S & OR organisatie, die teams werken met elk bedrijf om te helpen rijden veilig en compatibel operaties heeft ingezet. BP's senior veiligheidsdeskundigen benadrukken dat de primaire verantwoordelijkheid voor veiligheid niet met S ligt & OR, maar met het lijnmanagement op platforms, raffinaderijen, schepen of chemische fabrieken. Zij geven de voorkeur om te spreken van 'assurance' in plaats van inspectie-waardoor de focus op de uitvoering van operaties, niet de inspecteurs- en beschrijven verzekering zoals "om ervoor te zorgen dat wat wordt verondersteld te gebeuren eigenlijk gebeurt."

9 BP vindt dit proces betrouwbaarheidsverklaring plaats in het kader van het operationele management system (OMS). Sieg en zijn team waren behulpzaam bij de ontwikkeling van de OMS, waarmee een uniforme operationele procedures voor elke bedrijfszetel in het bedrijf. Het is ontworpen om te worden met betrekking tot elke site BP en heeft geweest benchmark tegen de beste praktijken in de energie-industrie en daarbuiten. "Simpel gezegd, OMS is de manier waarop die we werken," zegt Bly. "OMS definieert de bedrijfsomstandigheden die we op een holistische manier verwachten. Het richt systemen en processen, maar ook even de leiding en organisatorische factoren te brengen veilige, compatibel en betrouwbare operaties."

10 En met behulp van de acht regels, wanneer Bly operaties inspecteert, hij is op zoek voor consistentie in wat hij hoort. "Mijn schema varieert van site tot site, maar, in het algemeen, ik begin met de leiding van senior site," zegt hij. "Ik wil horen wat ze werken, wat hun grote risico's zijn en welke stappen zij nemen deze risico's te beperken. Dan kan ik gaan en zie de frontlinie leiders en testen als ze zien de wereld op dezelfde manier. "Tot slot, ik uitstappen op de vloer of in de veld en spreken met de mensen eigenlijk doen het werk en zie hoe wat ik heb gehoord van de leiding wordt weergegeven in onze activiteiten.

11 "Als een van die wijst op een kloof in het managementsysteem, of een discrepantie tussen de leiders en de frontlinie op veiligheid en systematische operationele, is het belangrijk dat we de gelegenheid om te begrijpen hoe dat kan zijn gebeurd en wat er moet gebeuren om te verbeteren van het systeem.“ Sieg concludeert: "het is heel gemakkelijk om te schrijven die verwachtingen zoals procedures en normen. Belangrijk is hoe dat materiaal wordt daadwerkelijk toegepast op werk, dag in en dag uit. S & of zorgt voor essentiële controles en saldi, maar de eerste prioriteit is voor lijnmanagers dat de leiders van de veiligheid. Dus, moeten zij de juiste hulpmiddelen om ze te observeren en systematisch vragen. Dit is wat het kader acht regels helpt te verstrekken."


Download ppt "BP Holdings Madrid Spain News Updates: Operational excellence."

Verwante presentaties


Ads door Google