De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wedstrijd gericht trainen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wedstrijd gericht trainen"— Transcript van de presentatie:

1 Wedstrijd gericht trainen
Sv Erasmus

2 Onze doelstelling en onze visie op leren voetballen
Het jeugdvoetbalplan is gericht op het streven naar een optimale ontwikkeling van het individu. Opleiding en ontwikkeling van spelers van een bepaalde leeftijdscategorie staan centraal. Leren voetballen doe je het meest effectief vanuit de herkenbare wedstrijdsituatie.

3 Onze doelstelling en onze visie op leren voetballen:
Plezier en een optimale beleving zijn basiselementen voor een goed leerproces. Deze beleving is het meest intensief, wanneer de jeugdspeler écht voetbalt. Tracht zoveel mogelijk te trainen met de wedstrijd als uitgangspunt. Zorg voor een afgebakende ruimte; speel in de logische richting; tegenstanders zijn essentieel; laat spelers vanuit hun positie spelen.

4 Naar een herkenbare speelstijl
We gaan uit van eigen kracht. We nemen initiatief: wíj zijn aan de bal! Formatie 1:4:3:3. (Bij 7 – 7 1:3:3). Opbouw van achteruit met een duidelijk idee. We maken gebruik van elke opening bij de tegenstander, dwingend met een duidelijk idee. Ruimte laten voor eigen inbreng van de speler. Creativiteit en initiatief staan voorop! Verdedigen met killers instinct, met de intentie om de bal te veroveren. Tegenstander agressief onder druk zetten, met als doel de bal af te pakken, zonder hierbij een overtreding te maken. We houden de speelwijze vast ondanks de druk van de tegenstander en/of het resultaat. We willen elke wedstrijd winnen met plezier als drijfveer. 

5 Optimale ontplooiing vanuit ontwikkelpunten!
Ontwikkelpunten Opbouwen…….. eisend en bepalend Ontwikkelpunten Aanvallen…… dwingend en dreigend Ontwikkelpunten Verdedigen…… dwingend en agressief Ontwikkelpunten Omschakelen bij Balverlies. Ontwikkelpunten Omschakelen bij Balverovering

6 Jouw team : Observeer goed!
Breng de beginsituatie goed in beeld: welke leeftijdscategorie? Wat zijn de bijbehorende leeftijdtypische kenmerken? Wat is het niveau? Welke ontwikkelpunten zie je al terug op de training en in de wedstrijd? Wat wil ik aan het eind van het seizoen bereikt hebben? De ontwikkelpunten worden de doelstellingen!

7 Maak een plan Maak een jaarplanning.
Verdeel de hoofdgebieden Opbouwen, Aanvallen, Verdedigen en Omschakelen in een trainingscyclus van een aantal weken (2, 3, maximaal 4 weken met een hoofdgebied bezig zijn). Inhoud van de trainingscyclus uitwerken. Uitwerken van de trainingssessie.

8 Trainingskalender seizoen 2016-2017


Download ppt "Wedstrijd gericht trainen"

Verwante presentaties


Ads door Google