De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal."— Transcript van de presentatie:

1

2 Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal op zoek naar een nieuwe route om Afrika heen. In 1488 voer hij om de Kaap. Vasco da Gama ging als eerste over de Indische Oceaan en bereikte in 1498 Indië als eerste.

3 Spanje stuurt de Italiaan Columbus op weg naar Indië. Hij gaat niet om Afrika, maar vaart naar het westen. Hij ontdekt na weken varen land en denkt dat hij in Indië is aangekomen. Hij noemt het land West-Indië en de inwoners Indianen. Columbus ontdekt nog meer land, maar hij weet niet dat hij niet in Indië is. Hij zal het nooit te weten komen. filmpje

4 De Nederlanders wilden ook direct handelen met het oosten. Zij gingen ook op zoek naar de route om Afrika heen. Cornelis Houtman ging in 1595 met 4 schepen en 294 scheepslieden op pad naar Indië. In 1597 keert hij terug met slechts 89 scheepslieden. De reis leverde weinig geld op maar de route was ontdekt.

5

6 Willem Barentz is er van overtuigd dat Indië te bereiken is via de Noordelijke route. In 1596 gaat hij samen met De Rijp en twee schepen op zoek naar een geschikte route. De reis gaat volkomen verkeerd. De Rijp volgt zijn eigen route, maar Barentz zet door en gaat steeds verder noordwaarts. Hij komt vast te zitten in het ijs. De bemanning zal moeten overwinteren in Nova Zembla. Barentz sterft tijdens de reis filmpje

7 Abel Tasman was een ontdekkingsreiziger in dienst van de VOC. Tussen 1642 en 1644 ontdekte hij Tasmanië, Nieuw Zeeland en Tongatapu. Willem Janszoon had in 1606 al Australië ontdekt. Het land wordt Nieuw-Holland genoemd, maar ze hebben geen interesse in het onherbergzame land. In 1770 claimt James Cook het land voor Engeland. Replica van het schip van Janszoon


Download ppt "Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal."

Verwante presentaties


Ads door Google