De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koala.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koala."— Transcript van de presentatie:

1 koala

2 Waarom hebben we het onderwerp gekozen
We hebben dit onderwerp gekozen omdat we het een grappig en schattig diertje vinden, we weten er best veel over en er is veel over te vertellen.

3 De hoofdstukken Wat eten ze. Iets over het land waarin ze leven
De soorten. Zijn ze wel echt schattig?+filmpje. Hoe leven de koala’s. Waarom worden de koala’s bedreigd? Quizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Einde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

4 Wat eten ze. Koala’s eten altijd bladeren van de eucalyptusboom, want die zijn vezelrijk en er zit vergif in die voor veel dieren gevaarlijk is. Verder drinken koala’s nooit, want in de eucalyptusbladeren zit genoeg vocht voor ze om te kunnen leven.

5 Iets over het land waarin ze leven.
Koala’s leven in Australië. Vooral bij Sydney, daar leven ze het meest. In het regenwoud leven de meeste dieren. Ook op andere plekken komen dieren voor. In Australië zijn regelmatig bosbranden. Maar daardoor vergaan de bladeren van de eucalyptusboom niet.

6 De soorten Deze soorten zijn er: De Victoriakoala De Queenlandkoala
De New South Wales koala

7 Zijn ze wel echt schattig?
Koala’s zien er dan wel schattig uit maar ze zijn het niet. Ze vechten regelmatig met elkaar en kunnen superhard bijten. In Australië zijn ze als huisdier verboden omdat ze heel veel schade aanrichten met hun scherpen klauwen en tanden. Bij een paar mensen hebben ze heel hun arm open gehaald. Dat is geen pretje. Hier zie je een filmpje van onschattige koala’s.

8 Hoe leven de koala’s De koala’s leven in grote groepen. Soms wel van 100 koala’s bij elkaar. Heel de groep eet uit een eucalyptusboom. Als al de bladeren op zijn gaan ze op zoek naar de volgende eucalyptusboom Als er daar dan andere koala’s leven komen ze samen en leven ze verder in een grotere groep.

9 Waarom worden de koala’s bedreigd?
De koala’s worden bedreigt omdat ze schattig zijn en veel mensen ze willen. Gelukkig is het de natuurbescherming gelukt om er weer meer in de natuur te krijgen. Anders zouden ze bijna zijn uitgestorven.

10 Quizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Wat eten de koala’s? Bij welke stad leven ze het meest? Noem de drie soorten. Wat is er gebeurd met mensen die een koala hadden? Met hoeveel koala’s leven ze soms bij elkaar? Waarom worden ze bedreigd?

11


Download ppt "Koala."

Verwante presentaties


Ads door Google