De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

D E V ASTENTIJD. W AT IS V ASTEN ? Periode van bezinning op de Christelijke levenspraktijk. Het is geen periode van continu vasten (zich ontdoen van eten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "D E V ASTENTIJD. W AT IS V ASTEN ? Periode van bezinning op de Christelijke levenspraktijk. Het is geen periode van continu vasten (zich ontdoen van eten."— Transcript van de presentatie:

1 D E V ASTENTIJD

2 W AT IS V ASTEN ? Periode van bezinning op de Christelijke levenspraktijk. Het is geen periode van continu vasten (zich ontdoen van eten of drinken)

3

4 W ANNEER SITUEREN WE P ASEN ? Op de eerste zondag na de eerste volle maan in de Lente.

5 W AT IS DE BEDOELING VAN V ASTEN ? In de Vastentijd willen de Christenen nadenken over hun leven en zich bekeren, zichzelf proberen te verbeteren, werken aan hun tekort.

6

7

8 H OE KUNNEN WE BD LINKEN AAN DE V ASTENTIJD ? BD is een organisatie voor iedereen op de wereld. Ze vraagt ons om te delen met anderen: met onze naasten kunnen we delen wat we hebben. Alle mensen op aarde zouden evenveel moeten hebben, we zijn samen verantwoordelijk voor de aarde.

9 D E G OEDE W EEK Palmzondag (16 Maart ‘08) Intocht van Jezus in Jeruzalem.

10 D E G OEDE W EEK Witte donderdag (20 Maart ’08) : Laatste avondmaal

11 D E G OEDE W EEK Goede Vrijdag (21 Maart ‘08) : De kruisiging van Jezus

12 D E G OEDE W EEK Stille zaterdag (22 Maart ‘08): Jezus wordt in het graf gelegd.

13 H OE KUNNEN WE BD LINKEN AAN DE G OEDE W EEK ? De Goede Week wordt gebruikt om solidair te zijn met onze medemens en om zo stil te staan bij ons bestaan. Het is een periode van bezinning. BD maakt hiervan gebruik om de derdewereldlanden te steunen die dagelijks dit lijden moeten ondergaan.


Download ppt "D E V ASTENTIJD. W AT IS V ASTEN ? Periode van bezinning op de Christelijke levenspraktijk. Het is geen periode van continu vasten (zich ontdoen van eten."

Verwante presentaties


Ads door Google