De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek. 2 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Kinderen hebben lang niet altijd aansturing nodig om de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek. 2 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Kinderen hebben lang niet altijd aansturing nodig om de."— Transcript van de presentatie:

1 1 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek

2 2 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Kinderen hebben lang niet altijd aansturing nodig om de dingen en verschijnselen om zich heen beter te leren kennen; om te ontdekken hoe de omgeving reageert op wat ze doen; om zichzelf (uit) te vinden. Daar is spelen voor bedoeld! Natuurspeelplaatsen zijn daar speciaal voor ingericht. Zie ook: www.springzaad.nl.www.springzaad.nl

3 3 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek We onderscheiden bijvoorbeeld zintuigspelletjes (zie webpagina bij § 8.4), rollenspel en bewegingsspel.

4 4 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spel met de elementen: 1) Aarde, bijvoorbeeld in zand- en watertafel en schooltuin.

5 5 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spel met de elementen: 2) Lucht (en wind), bijvoorbeeld vlieg- en valtuigen, zeepbellen.

6 6 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spel met de elementen: 3) Vuur, bijvoorbeeld vuur maken en activiteiten rond het kampvuur.

7 7 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spel met de elementen: 4) Water, bijvoorbeeld bootjes, dammetjes, sneeuw en ijs, vlotten.

8 8 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met natuurverschijnselen: 1) Licht, bijvoorbeeld kleur, spiegels en schaduw.

9 9 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met natuurverschijnselen: 2) Geluid, bijvoorbeeld blikjestelefoon, geluidskokers, blaas- en slaginstrumenten.

10 10 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met natuurverschijnselen: 3) Magnetische en andere krachten, bijvoorbeeld drijven en zinken, wip/balans, takel.

11 11 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spel kan vaak ongemerkt via vrije exploratie overgaan in doelgericht onderzoeken. Ken je andere voorbeelden?

12 12 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met natuurproducten Mogelijkheden? Het wordt nog zinniger doordat de kinderen de eigenschappen van de materialen beter leren kennen.

13 13 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met planten Welke voorbeelden ken je nog meer? Wat kunnen kinderen ervan leren?

14 14 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met dieren Waar ligt de grens van wat kan en mag? Wat zou je hierover met kinderen afspreken?

15 15 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met bouw- en constructiemateriaal Wat leren kinderen ervan?

16 16 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Spelen met ICT Wat leren kinderen ervan?


Download ppt "1 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek. 2 van 16 Spel van waarde met Natuur & Techniek Kinderen hebben lang niet altijd aansturing nodig om de."

Verwante presentaties


Ads door Google