De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De IMEC missie: "Wetenschappelijk onderzoek verrichten dat de industriële noden 3 tot 10 jaar voorafgaat op het gebied van micro- elektronica, nanotechnologie,

Verwante presentaties


Presentatie over: "De IMEC missie: "Wetenschappelijk onderzoek verrichten dat de industriële noden 3 tot 10 jaar voorafgaat op het gebied van micro- elektronica, nanotechnologie,"— Transcript van de presentatie:

1

2 De IMEC missie: "Wetenschappelijk onderzoek verrichten dat de industriële noden 3 tot 10 jaar voorafgaat op het gebied van micro- elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen."

3

4

5 Zo'n plakje wordt daarna in een keramische of plastic behuizing met metalen pootjes gelijmd (keramisch) of gegoten (plastic). De term 'chip' is afgeleid van de plak silicium (wafer) die van een staaf van puur silicium (gefabriceerd uit zuiver zand; SiO2) van bijvoorbeeld 200 of 300 mm doorsnede afgezaagd wordt.

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Op deze chip zitten 6,4 miljoen transistoren

15

16

17 Een millimeter is: iets minder dan de dikte van een eurocent iets minder dan de dikte van een Compact Disc vijf keer zoveel als de dikte van een streep van een ballpoint pen Millimeter

18 Micrometer Een micrometer of micron is een lengtemaat uit het SI-systeem. De maat heeft de afkorting µm. Een micrometer is gelijk aan 10-6 meter, oftewel 0,000001 meter, of een duizendste deel van een millimeter. Een micrometer is: Ongeveer het kleinste detail dat onder een lichtmicroscoop kan worden waargenomen Ongeveer de breedte van de putjes in een CD waar de informatie in is opgeslagen. De lengte van een rijtje van ongeveer 5000 atomen. Een honderdste deel van de dikte van een vel krantenpapier. Aluminiumfolie is 6 micrometer dik.

19 nanometer Een nanometer is een lengtemaat die is afgeleid van het SI systeem. De maat heeft de afkorting nm. Een nanometer is gelijk aan 10-9 meter, ofwel 0,000000001 meter In woorden is dit 1 miljoenste van een millimeterSI Ofwel 1 miljardste van een meter ! Een nanometer (nm) is een miljoenste van een millimeter. Dat is meer dan duizend keer fijner dan het haar van een mens. Het onderzoek in IMEC gebeurt op een schaal van enkele tientallen nanometer.

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29


Download ppt "De IMEC missie: "Wetenschappelijk onderzoek verrichten dat de industriële noden 3 tot 10 jaar voorafgaat op het gebied van micro- elektronica, nanotechnologie,"

Verwante presentaties


Ads door Google