De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Complicaties bij de mensenrechten Vandewalle Joyce 1BaO.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Complicaties bij de mensenrechten Vandewalle Joyce 1BaO."— Transcript van de presentatie:

1 Complicaties bij de mensenrechten Vandewalle Joyce 1BaO

2 Inhoud  Tijdschrift  Auteur  Inhoud artikel  Enkele termen  Complicaties op…  Referentie  Bedanking

3 Tijdschrift  Streven: algemeen cultureel vaktijdschrift  Jaar: 2007  Jaargang: 74  Nummer: 5

4 Auteur Walter van Reusel

5  Walter is hoofdocent Wijsbegeerte, ethiek en bedrijfsethiek aan de Lessius Hogeschool en aan de HUB, departementen Taalkunde en Handelswetenschappen.  Hij is geaffilieerd onderzoeker aan het interfacultair Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de K.U. Leuven.  Meneer Van Reusel is lid van de Commissie voor medische ethiek van het ZNA-Antwerpen, het fusieziekenhuis MONICA en KLINA.  Walter is auteur van bijdragen in De Standaard, Streven, Kultuurleven, Filosofie & praktijk, Ethische Perspectieven en Acta Hospitalia.  Hij schreef ook de boeken: Leven of dood, Over moeilijke grenzen en Leven met de ander.

6 Inhoud artikel De tekst gaat voornamelijk over de ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’. Er wordt beschreven welke complicaties er voorkomen bij de rechten en dit op verschillende domeinen.

7 Enkele termen  Emanatie = openbaarmaking, afkondiging van een wet  Paradox = schijnbare tegenstrijdigheid  Soevereiniteit = omstandigheid dat een gezag, een staatsmacht van geen ander gezag afhankelijk is.  Etnocentrisme = vorm van nationalisme waarbij het eigen volk en de eigen cultuur worden beschouwd al superieur boven ander volken en culturen  Utopie = niet te verwezenlijken ideaal

8 Complicaties op…  Politiek niveau  Economisch niveau  Cultureel niveau  Filosofisch niveau

9 Referentie VAN REUSEL, W. (2007). Vrij, gelijk en solidair? Complicaties bij de mensenrechten. Streven: algemeen cultureel tijdschrift, 74(5), 399-409.

10 Bedankt voor de aandacht!


Download ppt "Complicaties bij de mensenrechten Vandewalle Joyce 1BaO."

Verwante presentaties


Ads door Google