De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De capibara, ook wel waterzwijn genoemd. Ik ga mijn spreekbeurt houden over Ik ga mijn spreekbeurt houden over.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De capibara, ook wel waterzwijn genoemd. Ik ga mijn spreekbeurt houden over Ik ga mijn spreekbeurt houden over."— Transcript van de presentatie:

1 de capibara, ook wel waterzwijn genoemd. Ik ga mijn spreekbeurt houden over Ik ga mijn spreekbeurt houden over

2 Wat zijn capibara’s ?  Capibara’s zijn het grootste knaagdier ter wereld  ze worden 8 tot 12 jaar oud.  eten  zoogdieren

3 Waar leven capibara’s ? het waterrijke gebied van Brazilië. het waterrijke gebied van Brazilië. 80 kilogram. 80 kilogram. Guaraní Guaraní

4 Kunnen capibara’s zwemmen ? Capibara’s leven in groepen Capibara’s leven in groepen uitstekende zwemmers. uitstekende zwemmers. De achterpoten De achterpoten recht op het hoofd. recht op het hoofd. De vijanden De vijanden

5 Mannetjes capibara’s Grote mannetjes Grote mannetjes fossielen fossielen Noord-Amerikaanse grizzlybeer. Noord-Amerikaanse grizzlybeer.

6 De tijden van jonkies meestal vlak voor het regenseizoen. meestal vlak voor het regenseizoen. 150 dagen later 150 dagen later 4 tot 5 jongen. 4 tot 5 jongen. na de geboorte na de geboorte

7 Hoe groot worden Capibara's ? en worden Capibara's ook als huisdier gehouden?  1,30m  als huisdier gehouden

8 De pootafdruk: De pootafdruk: Voorpoot Voorpoot Achterpoot Achterpoot

9 Capibara’s blaffen ook. Indien er gevaar dreigt blaffen ze om de anderen te waarschuwen. Capibara’s spinnen ook, hoewel ze geen katachtige zijn.

10 Interessant om te weten. De Capibara is ook een van die leuke bizarre dieren. Hij lijkt een mengeling van een varken, een hamster met een eekhoorn snuit. De Capibara is ook een van die leuke bizarre dieren. Hij lijkt een mengeling van een varken, een hamster met een eekhoorn snuit.

11 vragen  Waar komen Capibara's voor ?  Hoe oud worden Capibara's ?  Wat eten Capibara's  Is een capibara een zoogdier, amfibie of reptiel ?

12 Zijn er nog vragen?


Download ppt "De capibara, ook wel waterzwijn genoemd. Ik ga mijn spreekbeurt houden over Ik ga mijn spreekbeurt houden over."

Verwante presentaties


Ads door Google