De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben."— Transcript van de presentatie:

1 Geloofsopvoeding Vader- en moederschap

2 Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben lof en erkenning nodig van twee ouders. Beide ouders zijn leider, onderwijzer, vriend en voorbeeld voor de kinderen. Dit gezin is een hoeksteen in de samenleving.

3

4 Bijbels uitgangspunt 1 Ef. 5:21: Dient elkaar in de gemeente Past dat toe in de relatie – Man-vrouw – Ouders-kinderen – Heren-knechten

5 Huwelijksdoelen Verbond (liefde, trouw, dienstbaarheid om de ander gelukkig te maken) Kinderen krijgen en opvoeden Seksualiteit in goede banen leiden Broeder en zuster zijn. Iets laten zien van de relatie tussen Christus en de gemeente

6 Verbond Het verbond (liefde en trouw, dienen) is de basis waarop de man-vrouw-rol wordt ingevuld, binnenshuis en buitenshuis. Bij de invulling van de rollen is de volgorde: – Wat vraagt God van ons? – Hoe fijn is het voor de kinderen? – Hoe maak ik mijn partner gelukkig? – Wat vind ik het prettigst?

7

8 Christus laten zien In de Geest van Christus gehuwd zijn en opvoeden. Kernwoorden: – Zelfstandigheid/ kracht / zelfbewustzijn – Liefde / geborgenheid / vergeven / vertrouwen – Gehoorzaamheid /plichtsgetrouwheid – Vrijheid / genieten / ontspannen – 2 Tim. 1:7

9 Bijbels uitgangspunt 2 1 Thess. 2:7,11 – Koesteren, vriendelijk en teder als een moeder – Aansporen,vermanen en bemoedigen als een vader  Is dit een bijbels verschil of ook een natuurlijk verschil?

10 Vader en moeder vullen elkaar aan Verschillen moeten niet tot ergernis leiden, maar zijn een verrijking. Ouders leren ook van elkaar. In de opvoeding concurreer je niet naar de kinderen toe, maar steun je elkaar, al leg je eigen accenten. Basis-eis voor huwelijk en opvoeding: communicatie

11 Ouders als voorbeeld Kinderen doen niet wat ouders zeggen, ze doen wat ouders doen. Dat geldt ook voor de geloofsopvoeding. – Hoe eerbiedig zijn ouders? – Hoe praten ouders (of zwijgen) over hun relatie met God? – Hoe betrokken zijn ouders in de kerkdienst? – Wat vinden ouders echt belangrijk?

12

13 Geloofsopvoeding is als de tempel binnengaan De voorhof betreden - overdragen (gewoontes aanleren) Het heilige binnen gaan - inleiden (levensbeschouwing eigen maken) Het Heilige der Heilige betreden - inwijden (God leren kennen) Waar ligt uw zwakte/ kracht? Hoe was dat ooit thuis?


Download ppt "Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben."

Verwante presentaties


Ads door Google