De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mythe, zoals crisis en democratie, is een concept dat op de wereld geschonken door Griekenland. U mag toevoegen aan die lijst reizen genoegens zoals graven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mythe, zoals crisis en democratie, is een concept dat op de wereld geschonken door Griekenland. U mag toevoegen aan die lijst reizen genoegens zoals graven."— Transcript van de presentatie:

1

2 Mythe, zoals crisis en democratie, is een concept dat op de wereld geschonken door Griekenland. U mag toevoegen aan die lijst reizen genoegens zoals graven in oudheid, eiland-hoppen en nippen van een biertje in een taverna, de inzinkbare zon blijkt de zee van blauw naar zilveren naar goud. Het Griekse toerisme-alfabet, dat met de Akropolis en de Egeïsche zee begint, heeft vakantiegangers te schrijven miljoenen reizen verhalen door de jaren heen geholpen. Maar kijken naar de officiële waarschuwingen van buitenlandse regeringen, kon u fret dat een zomer van ontevredenheid u in Griekenland wacht. Canada heeft haar algemene advies van groen naar oranje: "Een hoge mate van voorzichtigheid, oefening" één stap kort "Vermijd niet-essentiële reizen". En wie zou willen gaan naar een plaats waar "rellen met weinig waarschuwing uitbreken kan", zoals Australië haar burgers waarschuwt? Nou, misschien de ooit stoïcijnse Britse vakantieganger. Zoals UK reizigers keer op keer bewezen hebben, is de beste tijd voor een bezoek aan een bestemming als de rest van de wereld ten onrechte gelooft dat het is riskant/gesloten/woest. Lege stoelen - op vliegtuigen, rondom de zwembaden van het hotel en op harbourside bars - zijn bederfelijke middelen die de eigenaars zijn verkoop van nu. Goedkoop, zeker - maar vrolijk? Als u wilt weten, vloog ik naar Athene, slechts gewapend met een camera, een laptop en lage coupures eurobiljetten.

3 Aan boord van een Oekraïense draagvleugelboot die magere over de zee zoals een overgewicht waterskier, bereikte ik het eiland Poros op de stip van 6 pm. Ik had gevlogen over het grootste deel van Europa, zigzagged rond meer Athene en loop over de Saronische Golf. Bevrediging is zelden zo direct. Door 6.03 pm, zat ik in een café met een fles van Mythos, een kom van olijven en een grijns. Staren naar de jachten dobberende door de kade, luisteren naar de lokale bevolking en bezoekers gebabbel, en genieten van de rust die isolatie bereiken kan, vroeg ik me af: is dit echt een natie op de rand van een financiële verdeling? Poros, als u nog niet had het genoegen om te bezoeken nog, heeft de gebruikelijke kenmerken van een Griekse eilandje: een wirwar van/b & b rijst steil uit de kade naar een mooie witte kerk, en een heuvelachtige achterland gedrapeerd in pine. De stranden zijn boven het gemiddelde, met onderdelen en baaien aan elke behoefte op het continuüm van gezelligheid te afzondering. Maar Poros heeft een paar extra kenmerken. Een is een volwaardige klooster in een hemelse ligging boven een diepe kloof met uitzicht over op de Peloponnesos. Op zondagochtend is de kapel vol met gelovigen met toeristen verwelkomd in. Na de dienst ontmoette ik Nikis, die in het New Aegli Hotel werkt: "het seizoen is kleiner. We gebruikten om het pakket toeristen uit Groot-Brittannië van mei tot September, maar ze links andere eilanden luchthavens toen hebben. Nu we zijn druk bezig in juli en augustus, maar voor de rest van de zomer krijgen we meestal weekend bezoekers uit Athene."

4 Prachtige mediterrane uitzichten zijn gaan bedelen. Eerder vreemd is de Russische levering basis in een baai aan de westkant van het eiland: tijdens Griekenland het strijd voor onafhankelijkheid, Rusland - delen van het orthodoxe geloof - aangeboden hulp tegen de Turken in ruil voor een inrichtend depot voor haar mediterrane vloot. Deze dagen de Russen komen eens te meer, maar in grote, glanzende jachten. Maar geen jacht is nodig als u wilt zoeken naar oudheid. Poros is een afbrokkelende heuveltop heiligdom aan Poseidon. Naar beneden door de haven bevat het archeologisch museum een tamelijk willekeurige repertoire van relikwieën. Maar het vasteland, in de bochtige vorm van de Peloponnesos, is een 10 minuten durende boottocht weg, en de ruïnes van Epidavros zijn niet ver daarbuiten. Of zoeken naar een zongedroogde Bohemen. Voordat Leonard Cohen Manhattan en vervolgens Berlijn heeft, nam de Canadese dichter-draaide-muzikant verblijfplaats op het eiland van Hydra. Draagvleugelboten, doorgedreven, krijgen hier in een half uur van Poros. Cohen begon Bird on a Wire hier. Hij finishte naar verluidt het lied in een motel Sunset Boulevard in 1969, en het volgende jaar trad het op een Isle of Wight festival dat was, wonderbaarlijk, gratis files. Hydra, heeft ook geen verkeersproblemen, als gevolg van geen wegen. In plaats daarvan draad mensen en lading-uitvoering ezels door de ingewikkelde steegjes van de stad en langs de rijstroken die kant van het eiland. Het blijft een kosmopolitische locatie. Hebt u ervaring van de Griekse eilanden, kunt u niet worden verrast om te leren dat ze krijgen op rustig met het verstrekken van een grote ontsnapping voor toeristen. Maar hoe zit het met de hoofdstad, waar de spanningen en de angsten van de crisis zijn geconcentreerd?

5 Athene was zo gesmoord en chaotische als wanneer ik eerst kink in de kabel-gewandeld naar Griekenland drie decennia geleden. Zo goed als ze konden, taxi's haastig en obers rende om te dienen van de menigte op terrasjes. Maar de Olympian verbeteringen voor de spelen van 2004 hebben geleverd knappe dividenden: Athene is een stad op menselijke schaal. Ik zat in het Syntagma plein, verfrissend vrij van traangas ondanks officiële waarschuwingen, en aangesloten op de gratis Wi-Fi de stad biedt. Mijn browsen kostte me niet verder dan de Facebook-pagina voor de Amerikaanse ambassade. De Amerikaanse diplomaten gebruiken deze site om te waarschuwen voor naderende problemen. Maar te oordelen naar dit voorbeeld, onder de rubriek "De demonstratie van vandaag", Athene blijft verschillende inkepingen kort van civiele opstand: "1800: verontwaardigd motorrijders van Griekenland een bijeenkomst zal sponsoren buiten het stadion van"Vrede en vriendschap". Een gemechaniseerde maart zullen volgen naar het Syntagma plein." Het protest van verontwaardigd fietsers tegen bezuinigingen doorgegeven, voorspelbaar, vreedzaam. De 21e-eeuwse mythologie over Griekenland gaat als dwingende als de oude verhalen - en in mijn ervaring, die ongeveer zo nauwkeurig. Gerelateerde artikels: http://www.nzherald.co.nz/travel/news/article.cfm?c_id=7&objectid=10828166


Download ppt "Mythe, zoals crisis en democratie, is een concept dat op de wereld geschonken door Griekenland. U mag toevoegen aan die lijst reizen genoegens zoals graven."

Verwante presentaties


Ads door Google