De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’. Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’. Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten."— Transcript van de presentatie:

1 Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’

2 Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten als een: -Speler -Scheidsrechter -Trainer -Organisator Jouw toekomst in voetbal, hangt van jouw af…

3 Als je schuldig wordt bevonden van wedstrijdvervalsing, word je gestraft door de voetbalautoriteiten en de politie. De straffen kunnen zijn: Een levenslange schorsing van elke betrekking tot voetbal Een hoge boete Gevangenisstraf En het zal altijd eindigen met schaamte voor jou en jouw familie

4 Als iemand je vraagt om een match te vervalsen Herken: - wat er met jou gebeurt Wijs af: - zeg onmiddellijk nee Geef aan: - Vertel het iemand zo snel mogelijk Zorg dat je niet betrokken geraakt bij georganiseerde criminaliteit!!!

5 Disciplinaire regels Neem je tijd om de disciplinaire regels van je voetbalbond en van de UEFA te lezen (kunnen via UEFA.org gedownload worden) Je zal merken dat: je de voetbalbond of UEFA (zie blz. 7) moet laten weten als je wordt benaderd in verband met handelingen die de loop en/of het resultaat van een wedstrijd of competitie beïnvloedt. Je niet mag gokken op wedstrijden en ook niemand anders in jouw plaats laten gokken

6 Disciplinaire regels Je moet jouw voetbalbond onmiddellijk en vrijwillig informatie verstrekken, die de loop en/of het resultaat van een match of competitie kan beïnvloeden. Je kan geen informatie gebruiken die niet publiekelijk beschikbaar is en de integriteit van een match of competitie kan schaden.

7 De criminelen achter wedstrijdvervalsing zijn gevaarlijke individuen. Ze zullen je nooit vergeten als je toestemt om een wedstrijd te vervalsen. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar. Wedstrijdvervalsers staan er ook om bekend dat ze de families en vrienden van spelers en scheidsrechters bedreigen Wees voorzichtig met wat je post op de sociale media (Facebook, LinkedIn, MySpace, Twitter,…) Je weet nooit wie er toegang heeft tot jouw informatie.

8 Hoe de UEFA informeren als je informatie hebt +800 0001 0002 (gratis internationaal telefoonnummer) Of https://uefa.integrityline.org https://uefa.integrityline.org Beide mogelijkheden zijn vertrouwelijk en veilig. Je moet geen persoonlijke gegevens geven. We kunnen je telefoonnummer of IP-adres van jouw computer niet zien. Als je informatie hebt met betrekking tot wedstrijdvervalsing, moet je de UEFA of jouw voetbalbond informeren

9 Denk eraan… Als iemand je vraagt om een match te vervalsen Herken: - wat er met jou gebeurt Wijs af: - zeg onmiddellijk nee Geef aan: - Vertel het iemand zo snel mogelijk Zorg dat je niet betrokken geraakt bij georganiseerde criminaliteit!!!


Download ppt "Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’. Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten."

Verwante presentaties


Ads door Google