De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw."— Transcript van de presentatie:

1 De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw barmhartigheid, Heer, denk met liefde aan mij ’

2 In deze tijd staat het kruis centraal. We zijn op weg naar Pasen, maar: geen opstanding zonder Golgotha!

3 Jute staat voor de woestijn, een dor en doods landschap van zand en stenen. Symbool voor ons leven als er geen kruis zou zijn geweest!

4 De stenen en de distels staan voor de zorgen en moeiten die we op onze levensweg tegen komen. Struikelblokken, of “doorn in het vlees”.

5 ‘Woestijn’ doet denken aan veel verhalen uit de Bijbel, zoals over Hagar en Ismaël... Weggestuurd door Abraham en Sara... geen eten, geen drinken meer, de kruik is leeg…

6 Want, het beloofde Kind is nog niet geboren. Maar er is hoop, God houdt zijn belofte!


Download ppt "De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw."

Verwante presentaties


Ads door Google