De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Meervoudige intelligentie 1.Wat verstaan we er onder ? 2.Welke intelligenties zijn er ? 3.Hoe kunnen wij er in ons dagelijks onderwijs gebruik van maken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Meervoudige intelligentie 1.Wat verstaan we er onder ? 2.Welke intelligenties zijn er ? 3.Hoe kunnen wij er in ons dagelijks onderwijs gebruik van maken."— Transcript van de presentatie:

1 Meervoudige intelligentie 1.Wat verstaan we er onder ? 2.Welke intelligenties zijn er ? 3.Hoe kunnen wij er in ons dagelijks onderwijs gebruik van maken ? 4.Wat gaan we specifiek doen ?

2 Gardner en Meervoudige Intelligentie 1. De Meervoudige Intelligentie theorie is in 1983 geïntroduceerd door de Amerikaanse psycholoog Howard Gardner. 2. Intelligentie betekent volgens Gardner: de bekwaamheid om te leren, om problemen op te lossen. 3. Dit kan volgens hem op verschillende (dus meervoudige) manieren. Dit betekent dat je op sommige manieren meer intelligent bent dan op andere.

3 Een leerkracht aan het woord http://www.leraar24.nl/video/3376

4 De 8 verschillende soorten.

5 1.Wiskudig-logische intelligentie

6 2.Visueel-ruimtelijke intelligentie

7 3. Natuurgerichte intelligentie

8 4. Intrapersoonlijke intelligentie

9 5. Taalkundige intelligentie

10 6. Lichamelijk - motorische intelligentie

11 7. Interpersoonlijke intelligentie

12 8. Muzikaal-ritmische intelligentie

13 MI Test voor kinderen http://www.migent.be/mi-test-eerste- leerjaarhttp://www.migent.be/mi-test-eerste- leerjaar

14 Meervoudige Intelligentie.. Wat kunnen we er mee in onze dagelijkse praktijk van lesgeven met de leerlingen ? Ideeën uitwisselen

15 Wat gaan we specifiek doen ? Op welke dag en welke tijd en wanneer ( jaarrooster) ? Een sessie van hoeveel keer? Leerlingen vanaf welke groep? Workshops en welke? Hoe tekenen leerlingen in? Welke rol aan ouders hierbij krijgen ?


Download ppt "Meervoudige intelligentie 1.Wat verstaan we er onder ? 2.Welke intelligenties zijn er ? 3.Hoe kunnen wij er in ons dagelijks onderwijs gebruik van maken."

Verwante presentaties


Ads door Google