De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen."— Transcript van de presentatie:

1 De Euro In de Eurozone

2 http://europa.eu/index_nl.htm De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen.

3 Eurozone 19 landen in Europa hebben de Euro als betaalmiddel. Deze landen samen noemen we de Eurozone. http://europa.eu/index_nl.htm Bron: Spiegel.de

4 In de landen die niet tot de Eurozone behoren hebben ze een eigen munteenheid. De Poolse Zloty bijvoorbeeld. 1 euro is 4,03 zloty. Als je op vakantie gaat naar Polen, neem je euro's mee en wissel je het geld om bij een bank of wisselkantoor. De koers is €1 = zt 4,03 Wissel je €50 dan krijg je zt 201,50 Wel moet je rekening houden met kosten die de bank of wisselkantoor in rekening brengt.

5 Om als Europees land lid te worden van de Eurozone, moet het land aan bepaalde voorwaarden voldoen. Economische moet het een sterk land zijn. Dit kan zij aantonen door een sterke begroting. Het begrotingstekort mag niet te groot zijn. De EU heeft in verschillende landen welvaart gebracht. Door handel te drijven en investeringen in het land en door toerisme zal de welvaart toenemen.

6 Door gebruik van de euro kunnen consumenten de prijzen vergelijken van producten uit verschillende landen.

7 ECB de Europese Centrale Bank https://www.ecb.europa.eu/ecb/html/index.nl.html


Download ppt "De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen."

Verwante presentaties


Ads door Google