De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“…Het is Gods wil…(?!)” Hebr.5:7-9 7 In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“…Het is Gods wil…(?!)” Hebr.5:7-9 7 In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem."— Transcript van de presentatie:

1

2 “…Het is Gods wil…(?!)” Hebr.5:7-9

3 7 In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem Die Hem uit de dood kon verlossen. En Hij is uit de angst verhoord.

4 Hebr.5:7-9 8 Hoewel Hij de Zoon was, heeft Hij toch gehoorzaamheid geleerd uit wat Hij heeft geleden. 9 En toen Hij volmaakt was geworden, is Hij voor allen die Hem gehoorzamen, een oorzaak van eeuwige zaligheid geworden.

5 .

6 Mozart, die Zauberflöte– aria Koningin van de Nacht (Luciana Serra olv Staatskapelle Dresden, Sir Colin Davis)

7

8 .

9

10 .

11

12 .

13

14 .

15

16

17 Soms moeten we gewoon naar advies luisteren.

18 Soms moeten we gewoon naar advies luisteren En soms moeten we dat juist niet doen

19 Soms moeten we gewoon naar advies luisteren En soms moeten we dat juist niet doen Soms moeten we vasthouden aan onze roeping en visie

20 Soms moeten we gewoon naar advies luisteren En soms moeten we dat juist niet doen Soms moeten we vasthouden aan onze roeping en visie En soms moeten we gewoon van richting veranderen

21 GEVAAR: één ‘soms’ wordt ALTIJD of NOOIT

22 Je moet ALTIJD naar advies van luisteren. Nee, dat moeit je juist NOOIT doen! Je moet ALTIJD vasthouden aan je roeping en visie Nee, je moet ALTIJD van richting veranderen (‘de verandering om de verandering’ – als een doel in zichzelf)

23 Spr.12:15 De weg van de dwaas is juist in zijn eigen ogen, maar wie naar raad luistert, is wijs.

24 Spr.12:15 De weg van de dwaas is juist in zijn eigen ogen, maar wie naar raad luistert, is wijs. Spr.15:22 Plannen falen, als er geen overleg is, maar door een veelheid van raadgevers komt het nodige tot stand.

25 Jezus deed de wil van Zijn Vader Hebr.5:7-9 Het voorbeeld van Gethsémané

26 Jezus verwierp het advies en de theologie van zijn vriend Petrus Matt.16:21-23

27 Het dilemma van grenzen stellen en/of volhardend zijn gehoorzaamheid Filipp.2:5-8

28 Hebr.5:7-9 Toewijding Volharding Doorzettingsvermogen “…Het is het Gods wil…(?!)”


Download ppt "“…Het is Gods wil…(?!)” Hebr.5:7-9 7 In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem."

Verwante presentaties


Ads door Google