De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)

Verwante presentaties


Presentatie over: "PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)"— Transcript van de presentatie:

1 PDA-route door De Vooroever

2 Het PDA-toestel (1)

3 PDA-toestel (2) Belangrijk!!! Wees zuinig op het toestel, want het zijn dure apparaten (€350,00 per stuk) Het scherm reageert op aanraking. We hebben het kleine pennetje vervangen door een ‘ouderwetse’ ganzenveer.

4 De PDA-tocht De PDA-tocht bestaat uit 24 POI’s. Een POI is een Point of Interest. Op zo’n punt krijg je tekst, foto’s of een animatie in beeld. Er zij drie soorten POI’s: Informatie Meerkeuzevraag Open vraag

5 Start van de route Jullie krijgen een PDA waarop de speurtocht is ingesteld. Bovenin het scherm lees je de naam van de les. Klik op ‘Start/vervolg les’ om de speurtocht te starten.

6 Schermopbouw De route is begonnen. Afhankelijk van hoe de route is opgebouwd, krijg je nu instructies. In het voorbeeld hiernaast is het eerste scherm een informatie-POI met tekst en een foto. Onderaan in het venster zien jullie drie toetsen: het groene vinkje druk je in om verder te gaan naar de volgende stap; het uitroepteken druk je in als je een opmerking wilt geven over de route of over een vraag; het gele pijltje druk je in om terug te gaan naar de vorige stap of om te stoppen.

7 Speurtocht van losse punten De PDA speurtocht in De Vooroever bestaat uit losse punten, speuropdrachten. De opdrachten zijn gekoppeld aan een punt, rood blokje, op de plattegrond. Het blauwgroene driehoekje met cirkel geeft aan waar je bent op de plattegrond. Als je loopt, beweegt dit driehoekje mee. Je loopt straks richting een rood blokje en als je er bent, komt automatisch een opdracht in beeld. De opdracht gaat over de locatie waar je bent. Onderaan in het venster zitten (+) en (-)- knoppen om de kaart in- (+) en uit (-) te zoomen. Het cijfer naast de (-) geeft aan hoeveel speuropdrachten je nog moet doen. De tekst onder de kaart is een foutje in de PDA.

8 POI – open vraag Hiernaast zien we een OPEN VRAAG. In het venster komt de vraag in beeld met tekst, foto of een animatie ter ondersteuning van de vraag. Geheel rechts van het scherm zit een ‘scroll-balk’ om door de vraag te ‘scrollen’. Onderaan in het venster zit naast het groene vinkje de antwoordknop. Wanneer je op de antwoordknop hebt geklikt, vouwen de antwoordmogelijkheden openen.

9 antwoordmogelijkheden

10 Antwoord intypen

11 Antwoord tekenen

12 Antwoord inspreken

13 Antwoord fotograferen en tekenen

14 Antwoord fotograferen

15 Antwoord filmen

16 Meerkeuzevraag Bij een meerkeuzevraag ziet het venster er hetzelfde uit als bij een open vraag. De vraag komt in beeld met tekst, foto of een animatie ter ondersteuning van de vraag. Onderaan in het venster zit naast het groene vinkje weer de antwoordknop. Wanneer je de antwoordknop indrukt, komt er een knop met een vraagteken in beeld. Als je deze knop indrukt, komen meerdere antwoorden in beeld.

17 Meerkeuze antwoord Om antwoord op een meerkeuze vraag te geven, vink je een of meerdere antwoorden aan. Als je daarna op het groene vinkje drukt, komt het juiste antwoord, groengekleurd, in beeld. Druk nog een keer op het groene vinkje om terug te gaan naar de vraag. Terug in vraagscherm druk je opnieuw op het groene vinkje om verder te gaan met de route.


Download ppt "PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)"

Verwante presentaties


Ads door Google