De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Operatieassistentie Les 4. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Operatieassistentie Les 4. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding."— Transcript van de presentatie:

1 Operatieassistentie Les 4

2 Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding van de patiënt Voorbereiding van de OK en klaarleggen benodigde materialen Persoonlijke hygiëne en assisteren tijdens de operatie Monitoren van de patiënt tijdens de operatie Begeleiden van de recovery van het dier Opruimen van de OK Schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten Patiënt meegeven naar huis

3 Opdracht Je hebt Noortje samen met de dierenarts onder narcose gebracht, een infuus aangelegd en geïntubeerd. Vervolgens is het jouw taak om het operatiegebied te scheren en te wassen. Film: https://www.youtube.com/watch?v=IhhprswcFzI (Start: 5:15 Eind: 9:40) LET OP: ogen zalven niet vergeten!

4 Opdracht Voor een sterilisatie van een teef zijn diverse chirurgische instrumenten nodig. Benoem de volgende instrumenten en geef van elk instrument de functie.

5 1

6 2

7 3

8 4

9 5

10 6

11 7

12 8

13 9

14 10

15 11

16 12

17 14

18 16

19 17

20 18

21 19

22 20

23 21

24 Beantwoord de volgende vragen: 1.Hoe zorg jij ervoor dat de operatie instrumenten bij het aangeven hun steriliteit niet verliezen? 2.Wat is traumatisch en atraumatisch hechtmateriaal? 3.Welke 3 naaldtypen komen het meeste voor? 4.Er zijn heel veel verschillende hechtdraden. Leg uit wat onderstaande verschillen inhouden. - Resorbeerbaar vs niet resorbeerbaar - Natuurlijk vs synthetisch - Monofilament vs multifilament - Gecoat vs niet-gecoat


Download ppt "Operatieassistentie Les 4. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding."

Verwante presentaties


Ads door Google