De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1

2 Gebruik van de vloot Doel van deze instructie Afhalen sleutels Ondertekenen reglementen lijst Het vinden van de juiste boot Van slot halen en op slot zetten Het starten en bedienen van de boot Gebruik boot buiten Loosdrecht Schoon retour op dezelfde ligplaats 2

3 Havenkantoor

4 Sleutelkast De sleutelkast is alleen toegankelijk voor de havenmeester.

5 Sleuteluitgifte Er zijn 2 manieren om aan een sleutel te komen. Bij de havenmeester Bij de classcaptain

6 Reglementen Indien u de sleutel afhaalt bij de havenmeester, vult u een reglementenformulier in en ondertekent dit. levert u na gebruik de sleutel weer in op het havenkantoor. Indien er problemen met de boot zijn meldt u dat bij de havenmeester.

7 Reglementen Indien u de sleutel afhaalt bij de classcaptain Maakt hij/zij de indeling en deelt de sleutel uit. De classcaptain maakt de indeling en registreert dit. Dit formulier komt weer bij de havenmeester. Levert u na gebruik de sleutel weer in bij dezelfde classcaptain. Indien er problemen met de boot zijn meldt u dat bij de classcaptain.

8

9

10 Het vinden van de boot Er zijn verschillende locaties waar de boten liggen. Buiten op de wal Olifantenstal Tegenover de Jolllensteiger Jollensteiger Na gebruik legt u de boot weer op dezelfde plek terug.

11 Buiten op de wal

12 Olifantenstal

13 Tegenover de Jollensteiger

14 Jollensteiger

15 Op slot Alle boten moeten op slot liggen. De boten in het water liggen met een kabelslot aan een vast punt. De boten op de trailer liggen met 3 sloten vast. Kabelslot aan de trailer. Wielslot Disselslot

16 Op slot

17

18

19 Veel voorkomend probleem Doordat de sleutels veel op elkaar lijken worden ze verkeerd gebruikt en breken af. De sloten hangen in het water en gaan roesten. Uiteindelijk breken ook deze sleutels af. De sloten zijn/worden gemerkt met een kleur. Deze kleur correspondeert met de juiste sleutel/slot combinatie.

20 Starten van de motor Dodemansknop in 3 soorten.

21 Starten van de motor Dodemanskoord aanbrengen. Knijpen (balletje) in de benzine leiding. Klein beetje gas. Benzine slang checken. Zit deze goed vast? Niet helemaal leegstarten.

22 Starten van de motor

23

24

25

26

27 Vaarbewijs Op Loosdrecht is kleinvaarbewijs 1 verplicht voor: Boten die sneller kunnen dan 20 km p/u Boten langer dan 15 meter Op groot water is kleinvaarbewijs 2 verplicht. Kopie vaarbewijs scannen en mailen naar de havenmeester. Zonder vaarbewijs bent u niet verzekerd. Alle instructeurs vaarbewijs scannen en mailen naar; havenmeester@kwvl.nlhavenmeester@kwvl.n

28 Hijsbewijs De kwvl geeft de cursus hijsbewijs in eigen beheer. Bij het gebruik van grote rubbers is een hijsbewijs nodig. Hiermee kunt u de 2 vaste kranen bij de kwvl bedienden. Opgeven bij de havenmeester. Informatie staat op de website.

29 Gebruik buiten Loosdrecht Indien u het vervoer verzorgt voor een RIB buiten Loosdrecht zijn er aanvullende regels. Afhalen sleutels is mogelijk via sleutelkluis Bevoegd voor het betreden van de kwvl met de auto. Invullen reglementenformulier Achterlaten dekkleed Terugbrengen en nazorg Zout water wegspoelen met zoet water Extra ankerlijn en benzine Rijden met boottrailer en boot vastzetten met spanbanden.

30 Schoon retour U krijgt een schone boot mee. Wij verlangen een schone boot retour. Er zijn schoonmaakmiddelen aanwezig. Na gebruik de lege verpakkingen meenemen en een lapje door de boot halen. Eerst de boot verzorgen, daarna naar de bar.

31 Schoon retour

32 Niet zo

33 Maar zo !

34 Algemene regels Zwemvest verplicht. Geef het goede voorbeeld en spreek elkaar hierop aan. Geen kinderen aan het stuur. Niet te snel varen. Bekeuring is eigen rekening. Gebruik veelvuldig het anker. Dit geeft rust en bespaart brandstof.

35 Vragen? Indien er nu of in de toekomst vragen zijn: bel mail kom langs. Wij kunnen er samen voor zorgen dat onze vloot er netjes bijligt.

36 Bedankt voor uw aandacht.


Download ppt "Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1."

Verwante presentaties


Ads door Google